”Prinsen” på blixtvisit i Stockholm för fotojobb

”Kul att se lite av staden”

Foto: Jim Baas
Prinsen i Stockholm Scotty Nguyen (efternamnet uttalas ”Win”) vid Slussen i Stockholm under sitt livs första Sverigebesök. ”Jag har besökt 20–30 länder i samband med pokern. Nu är det kul att se Stockholm”, säger han.
SPORTBLADET

Scotty Nguyen, ”Prince of poker”, är i Stockholm på blixtvisit.

– Jag ser fram emot att se lite av staden, säger pokervärldsmästaren från 1998.

Sportbladet träffade Scotty Nguyen på hotellet Hilton vid Slussen i Stockholm, lunchtid på fredagen. Han kom till huvudstaden dagen innan, efter att först ha rest från hemmet i Las Vegas till London och därefter till Stockholm.

Fotojobb

Torsdagskvällen och natten mot fredag ägnade han åt att göra fotojobb för Expekt, spelbolaget som han representerar sedan i våras. Både stillbilder och rörliga bilder skulle tas under sex timmar mellan klockan 20.30 och 02.30. Något som kan vara tufft om man är ”jetlaggad” efter en lång flygresa österut.

– Men för mig är sådant inget problem. När det väl är dags att fokusera på uppgiften, så gör jag, säger Scotty Nguyen.

På fredagsschemat stod även en guidad visning av stan, lite senare på kvällen.

– Jag ser fram emot att se mer av Stockholm, kul att se lite av staden. Än så länge har jag inte sett mycket mer än hotellet och fotostudion, säger Scotty, som har med sig frun Julie och snart treårige sonen Kody på resan.

Proffsiga

Fotojobbet, som Scotty Nguyen flög hit för, inkluderade bilder med spelbolaget Expekts samtliga andra ambassadörer. Totalt var de nio till antalet.

– Det är en enorm apparat att få alla de här människorna att kunna ses samtidigt, säger Dan Vikman, informationschef på Expekt.

– Det handlar ju om personer som är väldigt upptagna i sina kalendrar. Så det är en unik bild vi har lyckats ta, med alla våra ambassadörer.

Han hyllar Scotty Nguyens professionalitet.

– Scotty hade en lång flygresa i kroppen men var superproffsig. Det är de alla de här killarna, de har så mycket erfarenhet, säger Dan Vikman.