Mer poker för Mats Sundin

– nu när hockeyn är över

Foto: PokerStars, AP. Montage
Kysser hockeyn adjö Det öppnar för mer pokerspel för Mats Sundin.
SPORTBLADET

Mats Sundin slutar med hockeyn. Och kan satsa mer på pokerkarriären.

– Vi har ett avtal som innebär att han ägnar sig mer åt poker när han inte spelar hockey, säger Johan Bondegreen, Sverigechef på Pokerstars.

Sedan ett drygt år tillbaka är hockeylegenden Mats Sundin pokerambassadör för Pokerstars, som dels har världens största pokerrum på nätet och även är titelsponsor för European Poker Tour (EPT). Kontraktet skrevs förra sommaren.

– Det är utformat så att Mats spelar ett visst antal turneringar om han inte spelar hockey och färre om han spelar hockey, säger Johan Bondegreen.

In i pokerrummet

Nu ska han alltså inte spela hockey.

Och dörren in till pokerrummet står på vid gavel.

– På nätet håller han alltid i gång med poker. Att han inte spelar hockey innebär att Mats kan vara med i fler liveturneringar.

Spelat två liveturneringar

Förra hösten spelade han EPT i Barcelona. Och i somras var han med i en välgörenhetsturnering i Las Vegas under poker-VM (WSOP), där det blev vinst. Pengarna skänktes till ett barnsjukhus i Toronto.

”Har inte pratat med Mats”

Nu kan det alltså bli spel i betydligt fler turneringar.

– Men vi har inte pratat med Mats Sundin eller hans agent Claes Elefalk om det än, poängterar Johan Bondegreen.

Spelade in pokerreklam

Att det blir mer poker är sannolikt, inte bara med tanke på kontraktet. Sportbladet kan berätta att Mats Sundin spelade in nya reklamfilmer för poker så sent som förra veckan.

FAKTA

Turneringar som Mats Sundin kan vara med i:

Kommentarer av Aftonbladet.se:s pokerredaktör Jim Baas:

EPT London (2–7 oktober)

Kommentar: Ej så troligt dock, eftersom det är så nära in på och turneringen inte är inplanerad i hans schema.

EPT Warszawa, Polen (20–25 oktober)

Kommentar: En turnering som man satsar stort på med kvalspel för nordiska spelare. Och Mats Sundin är ambassadör inte minst för Skandinavien.

Pokerstars Baltic Festival (27 oktober–1 november)

Kommentar: Samma som med Polen. Stor satsning på nordiska spelare – med skillnaden att det är lägre inköpsnivåer, vilket ska locka fler småspelare.

EPT Vilamoura, Portugal (17–22 november)

Kommentar: En idyll vid Algarvekusten. Hit åker Mats Sundin om han vill, och spelar. Turneringen är inte speciellt inriktad mot nordiska spelare men om Sundin spelar där lär det bli extra sug från Norden kring den turneringen.

EPT Pokerstars Caribbean Adventure, Bahamas (4–14 januari)

Kommentar: En av de häftigaste turneringsplatserna i världen, spelplats är lyxiga Paradise Island utanför Bahamas huvudstad Nassau. Hit kommer även mängder av amerikaner – och Mats Sundin är ett stort affischnamn i USA efter sin långa NHL-karriär.