”Socialt efterbliven”

Tom Dwan sågas av kollega

SPORTBLADET

Tom ”durrrr” Dwan anses av många vara pokervärldens hetaste onlinespelare. Men kollegan Luke Schwartz har inget till övers för honom.

– Jag tål bara inte ”durrrr”, säger Schwartz till Pokerlistings.se.

Foto: Lina Olofsson/PokerStars
Tom ”durrrr” Dwan.

Engelsmannen Luke ”_FullFlush1_” Schwartz är nätpokerns bad boy som inte drar sig för att vara kritisk, för att inte säga ohövlig, mot sina kollegor.

Kallas arrogant

Han har attackerat amerikanen ”durrrr” förut.

Och är inte nådig i sin kritik den här gången heller.

– Han är bara arrogant och socialt efterbliven.

Många erkänner Dwan som en skicklig och totalt orädd nätpokerspelare. Statistik säger också att han har vunnit mer än tre miljoner dollar – cirka 20 miljoner kronor – i år.

Gillar inte att se ”durrrr”

Men Schwartz menar att Dwan bara samlar ihop sina vinster mot spelare som är allmänt kända som usla; som kallas fiskar i pokervärlden. Den största fisken ska vara Guy Laliberté, grundare av Cirque du Soleil, som under en period spelade mycket på de högsta nivåerna i Full Tilts pokerrum.

– Jag gillar inte att se durrrr bara äga pokervärlden och bara vinna alla pengar från alla andra fiskar. Jag har inget emot att Patrik (Antonius) och (Phil) Ivey vinner. Jag tål bara inte durrrr. Jag tål inte durrrs ansikte, durrrrs röst och durrrrs ögon. Jag tål inte ”durrrr” över huvudtaget, säger Schwartz till PokerListings.se.

”Ska göra honom pank”

Han tycker att ”durrrr” har ett oförtjänt bra rykte – och tänker bli mannen som ändrar på den saken.

– Jag ska göra honom pank innan 2010 är slut. Det är mitt mål, säger Schwarz i intervjun med Pokerlistings.se, som inte har någon replik från Tom Dwan än så länge.