Har slagit vad om 3,5 miljoner kronor

”durrrr” i nytt galet vad

Foto: Lina Olofsson/PokerStars
Tom ”durrrr” Dwan.
SPORTBLADET

Tom ”durrrr” Dwan, en av pokerns superstjärnor, har gått in i ett galet vad. Han och Sammy George tävlar om vem som går längst i en turnering – och vinnaren får 500 000 dollar av den andra.

Foto: Lina Olofsson/PokerStars
Sammy George.

– Båda spelar highrollereventet i London (i samband med European Poker Tours tävling där, reds anm) och har gjort ett ”last longer bet med varandra”, berättar pokerbloggaren Lina Olofsson som är på plats.

Måste gå längst

Det handlar alltså om vem som går längst i turneringen.

Förutom att de två har satsat 20 000 pund var på att spela turneringen – där de förstås även kan vinna stort – har de alltså ett internt vad på ytterligare 500 000 dollar, motsvarande 3,5 miljoner svenska kronor.

Kalla fötter

Turneringen startade i dag.

Och Sammy fick kalla fötter.

– Efter att Sammy slagit ut Ashton Griffin och kommit upp till 95k i chips gick han bort till Tom och försökte dra sig ur vadet, berättar Lina Olofsson.

– Detta trots att han har nästan dubbelt så mycket.

Vägrade ta tillbaka vadet

Tom vägrade och började skratta, berättar hon.

– ”I'm the biggest dog ever why would you wanna do that?”, sa Dwan.

Med det menar Dwan att han är stor ”underdog”, att Sammy är storfavorit till att klara sig bättre och vinna vadet.

– När Sammy lämnade bordet så började Dwan prata med killen bredvid som är en av spelarna med mest marker vid det tillfället. Shane Reihill, som han heter, sa till Tom att Tom är favorit att vinna även om Sammy nu har dubblat sin startstack. Då försökte Tom sälja på Shane sitt vad, säger Lina Olofsson.

Det erbjudandet tackade dock Tom Dwans bordsgranne nej till.