”Detta är fusk”

Lina Olofsson om samarbete i nätturneringar

SPORTBLADET

Att ta över mitt under en nätpokerturnering, är långt ifrån ovanligt. Men, likafullt, fusk. Det påpekar pokerbloggaren Lina Olofsson.

Lina Olofsson sticker ut hakan och skapar reaktioner från läsarna.

I sitt senaste inlägg i bloggen berättar honom om ett sådant fall:

”...Mike Matusow erkänner att han fuskat i en av sina videobloggar. Hans kompis hade gått långt i en turnering och var jättetrött så Mike tog helt enkelt över och kom trea till slut...”

Hon fortsätter:

”Detta är fusk. Ni har säkert gjort något liknande någon gång utan att tänka på vad det kan innebära. Att låta en kompis spela ens turnering är enligt alla pokersajter fusk (jag tror ingen har en annan regel).”

Kan bli av med prispengarna

Lina Olofsson förklarar att den sortens fusk ändå brukar straffa sig i slutänden, om man råkar gå långt, ända till prispengarna, i en pokerturnering på nätet.

”Om du vinner en turnering så brukar de flesta sajter kolla upp dig. Har du då bytt IP-adress under spelets gång och sedan inte kan bevisa att det hela tiden var du som spelade, ja då riskerar du att bli av med din vinst. Är det en jättestor turnering kollar de ofta upp alla finalister.”

Den som vill läsa hela blogginlägget – och resten av Lina Olofssons blogg – kommer dit via blålänken här intill.

De två nedersta blålänkarna handlar om en tidigare debatt, som förts av Lina Olofsson här på Aftonbladet.se och vållat stor debatt: nämligen den om huruvida det är fusk eller inte att använda sig av hjälpprogram när man spelar poker på nätet.

ARTIKELN HANDLAR OM