”Baltic Festival – en riktig succé”

SPORTBLADET

Nu är jag hemma i Sverige igen efter en tur till Tallinn och spel i PokerStars Baltic Festival. Jag spelade inte min bästa poker i huvudturneringen, men jag hade en riktigt bra känsla för en seger i high roller turneringen.

Jag var chip leader halvägs in i turneringen med fyra spelare kvar av åtta startande. Tyvärr förlorade jag en stor coin flopp med 99 mot AK efter fyra blanka och en K på river och åkte ut strax efteråt.

PokerStars Baltic Festival var en riktig succé. När alla spelare räknats in vid dag 1b så landade startfältet på 307 spelare vilket innebar en rekordnotering och att vinnaren fick cirka 750 000 kronor med sig hem. Riktigt bra med tanke på att inköpet den här gången låg på 1100 euro, vilket är betydligt lägre än i de flesta EPT turneringarna.

Lägre inköp

Vinnare blev till slut britten Thomas Partridge, stort grattis. Extra kul var det också att se att det var så många spelare från Sverige och våra nordiska grannländer på plats. Jag tror att den turneringen passade väldigt bra för många spelare eftersom den har ett lite lägre inköp och att det är väldigt kort resväg.

Det som toppade turneringen var att arrangemanget fungerade sjukt bra. Både turneringsarrangemanget och allt runt turneringen var väldigt bra vilket gav det hela en bra inramning.

Amsterdam nästa?

Jag fick ett riktigt bra intryck och det vore kul om det blir fler turneringar i Tallinn framöver eller till och med ett stopp på Europatouren. All credit till arrangören och de som jobbade runt omkring som såg till att det blev ett så pass bra event.

Just nu är jag i valet och kvalet om jag reser till Amsterdam eller vilar till EPT:n i Portugal. Turneringen i Portugal har jag riktigt stora förhoppningar inför och vill se till att vara riktigt fokuserad.

Han är min favorit

Snart är det också dags för finalbordet i WSOP och det är min Team PokerStars Pro kollega Peter Eastgates sista tid som regerande världsmästare. På lördag spelar bland annat superstjärnan Phil Ivey. Han är shortstackad inför finalbordet, men jag tror ändå att han har en jättechans att vinna. Om han bra kan dubbla upp sin stack så är han min klara favorit till segern. I mina ögon skulle det vara otroligt stort för pokern om han vann.

Mitt tips för alla pokerintresserade är att surfa in på ESPN:s hemsida och följa finalen på nätet. WSOP-finalen är ju en av årets pokerhöjdpunkter och i år är det ett riktigt vasst startfält.

William Thorson