Läsarna: Phil Ivey är bäst

”Folk är rädda för honom”

1 av 2
Skrämmande? Läsarnas favorit, Phil Ivey.
SPORTBLADET

Phil Ivey vinner VM-finalen i poker. I alla fall om du frågar Aftonbladets läsare. 52 procent av dem tror att han vinner VM.

– Han är superkänd och den enda de vet vem det är, säger svenska pokerstjärnan William Thorson.

Sportbladet har haft en omröstning på nätet med frågan ”vem vinner poker-VM?”. 52 procent, mer än hälften alltså, har klickat på Phil Ivey. Detta i konkurrens med åtta andra spelare.

– De flesta läsarna grundar nog sitt tips på att han är superkänd och den enda de vet vem det är, säger William Thorson.

Han fortsätter:

– Att de röstar på Phil Ivey är nog också mycket för att de gillar honom och v-i-l-l att han ska vinna. Han är otroligt populär och har massor av fans.

Har inte mycket tid på sig

William Thorson tror också att Phil Ivey har en god chans. Men det finns ett stort hinder på vägen och det är den relativt lilla markerstapel han har inför finalen i Las Vegas på lördag.

– Han har väl bara cirka 30–40 ”big blinds” (marker-avgift som måste betalas vid varje spelvarv runt bordet, reds anm), så han har inte jättemycket tid på sig.

Bland det värsta som kan hända, enligt William Thorson, är att Ivey får en riktigt fin hand i början – samtidigt som någon annan vid bordet har en ännu bättre.

– Plockar han upp två damer i första handen och någon har kungar så är han mer eller mindre ute. Med så lite marker måste han ha flyt vid ett sånt läge.

Blir livsfarlig

Men om han har lite medgång i början, så tror William Thorson att Phil Ivey blir livsfarlig.

– Bara han får lite chips (marker, reds anm) i början har han bra chans.

Du menar att han kan ”sno” en massa små potter då?

– Ja, de andra kommer inte att vilja spela mot honom. Phil Ivey är världens bästa spelare och ingen av de andra åtta vid bordet tillhör de hundra bästa.

Ändå, Darvin Moon har en jätteledning...

– Givetvis. Och de andra åtta tillsammans har ju bättre chans än Phil Ivey ensam, säger Thorson om att mer än hälften faktiskt har röstat på världsstjärnan.

FAKTA

DÄRFÖR ÄR PHIL IVEY BÄST I VÄRLDEN

William Thorson listar superstjärnans styrkor:

RIK SOM ETT TROLL

– För det första har han en extremt stor bankrulle (pengar att spela för, reds anm). Han behöver aldrig riktigt bry sig eller vara nervös för det. Men det hjälper förstås inte bara att vara rik, då skulle vilken businessman som helst kunna vinna. Phil är ju delägare i Full Tilt (världens näst största pokerrum på nätet, reds anm) och oavsett hur liten den delen är, så är det nog värt några hundra miljoner.

RESPEKTEN

– Folk är rädda för honom. De har en otrolig respekt för honom. Frågan är om den som har bluffat Ivey ett par gånger vågar betta mot honom en tredje gång. Motståndarna lägger inte den tredje bluffen, de har nästan slutat med det helt. Han har en fantastisk ”table image”.

SKICKLIGHETEN

– Phil Ivey är världens bäste spelare och har den bästa speluppfattningen.

ARTIKELN HANDLAR OM