"Om du bråkar med mig kommer jag att ta dina pengar"

Ivey självsäker
inför VM-finalen

SPORTBLADET

Phil Ivey har satt intervjustopp inför lördagens VM-final i poker. Pokerlistings.se fick en av de sista pratstunderna med honom.

– Det vore en dröm som blir verklighet, säger han om att vinna finalen.

När Sportbladet kontaktade sponsorn Full Tilt Pokers representanter för ett par dagar sedan var det blankt nej på frågan om intervju med världens hetaste pokerspelare: ”Phil kommer inte svara på några frågor fram tills finalbordet är klart, tyvärr”, var beskedet.

Men Pokerlistings.se hann få en intervju. Phil Ivey berättar för dem att han såg poker-VM på TV för första gången när Scotty Nguyen vann 1999.

– Det var den allra första gången jag tittade och jag tänkte då att det vore coolt att vinna den turneringen och nu har jag chansen, säger han.

”Folk försöker”

De nio finalisterna blev klara i somras. Alla har kunnat kartlägga varandra spelstilar, så det har även pratats om att ändra stil vid bordet. Det tror dock inte Phil Ivey är det lättaste.

– Folk försöker, vissa vill snacka, de vill göra det ena och det andra, jag tror helt enkelt folk vet vad min image är, om du bråkar med mig och du spelar på ett visst sätt mot mig kommer jag att ta dina pengar.

Avgörs på tisdag

Finalen på Rio i Las Vegas startar lördag klockan 21 svensk tid. De två bästa kommer att få spela heads up mot varandra om VM-titeln. Detta sker klockan 7 på tisdag morgon, svensk tid.