Finske stjärnan vann 6 miljoner kronor av svensk – på nolltid

SPORTBLADET

Finske pokerstjärnan Patrik Antonius vann sex miljoner kronor – i en enda pott.

Den stora förloraren var svensk.

Foto: POKERLISTINGS.SE
Patrik Antonius.

”Tidigt på tisdagsmorgonen spelade Patrik Antonius och svenske Isildur1 den största potten i nätpokerns historia – 878 959 dollar”, skriver Pokerlistings.se.

Summan motsvarar 5 985 711 svenska kronor, räknat på tisdagens dagskurs 6,81.

Den som spelade mot Antonius var ”Isildur1”, en svensk storspelare på nätet vars identitet inte har avslöjats.

Spelformen var heads up Omaha – där spelarna får fyra dolda kort var och ska pussla ihop bästa möjliga femkortshand i kombination med de fem gemensamma kort som kommer upp på bordet.

Sex miljoner – in i potten

Före och efter floppen – de tre första synliga korten på bordet – hände ingenting men på fjärde kortet (turn) började det hända saker.

”När turnkortet (ruter ess) kom smällde det till och alla pengar – nästan sex miljoner kronor ($878 959) – åkte in i potten”, skriver Pokerlistings.se.

I det läget var det 62 procents chans till ”split pot”, att de två spelarna skulle ha lika starka händer och dela på insatserna som landat på bordet. Men Antonius, med 25 procents chans att vinna potten mot svenskens 13 procent, hade lyckan med sig:

Rekordpott

”Ruter 8 var ett riktigt lyckokort för Antonius som därmed träffade en nio-hög stege och tog hem rekordpotten”, skriver Pokerlistings.se, som också visar hur handen spelades – dels på sin hemsida men även här på Sportbladet.se.