Vann gratistävling mot 6 500 tävlande

Nu får 22-åringen
spela med proffsen

SPORTBLADET

Först vann han FREECOOP och blev den första europamästaren i frirullar i konkurrens med 6 500 pokerspelare – och nu får han åka till EPT i Köpenhamn och träffa världsmästaren Scotty Nguyen.

– Scotty är ju en legend så det ska bli skitkul, säger Tobias Björck, 22, från Sparreholm utanför Eskilstuna, till Expekt.

Tobias Björck har mycket att fira i dessa dagar. Han blev den första Europamästaren i frirullar hos Expekt, när han vann FREECOOP – en turnering som pågick med dagliga events mellan den 2 och 15 november och som totalt lockade 6 500 spelare från hela Europa.

För det vann Tobias en pokal, en plats i event 1 i pokerturneringen ECOOP hos Expekt på nätet den 23 november. Han får även ett turneringspaket som inkluderar en resa till Köpenhamn i slutet av februari – och spel i EPT-tävlingen, som har en inköpsnivå på 37 250 danska kronor.

”Det känns kanon”

Samtidigt kommer han att få träffa Expekts pokerambassadör Scotty Nguyen, som blev pokervärldsmästare 1998.

– Det känns kanon, säger Tobias Björck till Expekts informationsansvarige.

– Jag brukar sitta och titta på livesändningarna på nätet från EPT, och att få chansen att spela där själv är inspirerande.

Tobias Björck aviserar att han inte tänker vifta iväg sina marker i potter, om han inte har en vettig chans.

– Mina liveframträdanden är ytterst få. Första och enda gången jag spelat en seriös turnering live var på Expekts pokerkryssning -08. Då spelade jag supertajt, samtidigt som jag hade väldigt dåligt kortsnitt.

Han fortsätter:

– Till slut åkte jag ut mot Hans Eskilsson med QQ mot hans AA. I Köpenhamn blir det lite aggressivare men jag gillar att spela försiktigt så det blir min utgångstaktik.

Om att träffa världsmästaren Nguyen säger han:

– Scotty är ju en legend så det ska bli skitkul!

Hur känns det att vinna FREECOOP och bli den första europamästaren i freerolls?

– ”Det känns jättebra” känns ju som ett standardsvar, men jag får nog köra på den i alla fall, säger han till Expekt.

FAKTA

Tobias Björck om...

...när han förstod att han kunde vinna FREECOOP:

”Efter vinsten i Event 10 så kollade jag leaderboarden och såg att jag ledde, då gick det upp för mig att chansen fanns även om det förmodligen skulle krävas ett finalbord till”.

...vinsten i event 10. Berättar om sitt spel och sina vinnande händer:

”Jag gick ut ganska tajt och kastade massor med kort den första timmen. Fick ett par höga par som jag fick bra utdelning på och skaffade mig en bra stack. Efter ungefär 2,5 timmar fick jag tre höga par i rad och kunde gå från 27000 till lite över 100 000 och det räddade min turnering. Efter det kastade jag mycket händer, men stal lite blindar för att hålla kapitalet. Strax innan blindarna ökade till 10 000/20 000 fick jag AK och gick all in preflop och fick syn av AQ, brädan blank och sen började jag spela mer och mer aggressivt. Dubblade ytterligare en gång med två överkort mot JJ och sedan rullade det på ända fram till heads up. Markerna gick fram och tillbaka men till sist lyckades jag vinna lite turligt med KQ mot A10”.

Hur länge har du spelar på Expekt och vad spelar du främst i pokerväg?

”Expekt var den första sidan jag spelade poker på och blev medlem på min 18-årsdag om jag inte missminner mig. Vad gäller poker spelar jag nästan uteslutande turneringar, har provat cashgame vid flera olika tillfällen men det är inte riktigt min grej. I spelväg gillar jag också att testa andra varianter än texas hold’em. Hi/lo turneringar är kul men jag gillar även spel som H.O.R.S.E”.

Källa: Expekt