Anmälde sig i sista sekund – vann 1 miljon

”Helt otroligt skönt”

Foto: Privat
SPORTBLADET

Joel Sjölin Grefelt, 28, är ny svensk mästare i nätpoker. Men var väldigt osäker på om han skulle ställa upp över huvudtaget.

– Bestämde mig i slutsekunderna för att spela, säger han i ett pressmeddelande.

Svenska Pokerförbundets SM-vecka som har spelats hos Unibet på nätet kröntes med Main Event, huvudturneringen som startade i fredags och spelades klart sent på söndagen. Och vinnare blev Joel Sjölin. Han är från utkanten av Lund och pluggar i Malmö. Helgen har han dock tillbringat i Småland.

– Nu blir Kalmar farligt, tentan i morgon (läs: i dag) är en garanterad omtenta, förlåt magistern men detta måste firas, säger vinnaren i ett pressmeddelande från Unibet.

”Otroligt skönt”

Vinsten ger honom 92 000 euro, 964 160 svenska kronor räknat på dagskursen 10,48.

Nu blir det ”en ny TV och annat kul hem, sedan blir det nog någon resa”, fortsätter han. Men först blir det bara till att njuta.

– Helt otroligt skönt, säger han.

FAKTA

Joel Sjölin

Nickname: Kigile.

Taktik: ”Man följer samma spår i större event, börja lugnt och sedan ösa på mer ju längre turneringen lider. Jag bara kände mig stark och upplyft av att vara där och öste på!”.

Avgörande hand: All-in med A-9 mot K-5 mot Carl Edwards från Lund. Floppen kom 6–10–A, turn 4 – då var det klart: Joel Sjölin svensk mästare i onlinepoker 2009.

Källa: Unibet