Svensken förlorade 19 miljoner på en natt

”Förlorade stora potter på löpande band”

SPORTBLADET

Natten mot tisdag förlorade den hemlige svensken ”Isildur1” 18,8 miljoner kronor – men ville ändå fortsätta spela. När motståndaren Ilari Sahamies inte ville det, började svensken håna finländaren enligt Pokerlistings.se.

Hemlige svenska pokerstjärnan ”Isildur1” är i ropet, som vanligt höll vi på att säga. Det har ju blivit mer eller mindre tradition att det berättas om hans senaste galna pokersessioner på nätet.

Natten mot tisdag var inget undantag.

”Isildur1” började bra – bara för att slaska i väg pengar senare. Totalt förlorade han runt 2,7 miljoner dollar, motsvarande 18,8 miljoner kronor.

”Spelade vårdslöst”

”Han var helt utmattad och skrev i chatten att han knappt kunde se sina kort längre. Han spelade vårdslöst och förlorade stora potter på löpande band”, skriver Pokerlistings.se, som spekulerar i att svenskens dåliga omdöme i läget kan bero på att han enligt uppgift är ung.

Svensken spelade ändå vidare. Den som valde att bryta upp var i stället den vinnande finska high stakes-stjärnan Ilari ”Ziigmund” Sahamies.

Men det uppskattades inte.

Hånade motståndaren

”Reaktionen från Isildur1 lät inte vänta på sig. Han i princip hånade Ziigmund för att denne slutade i stället för att plocka hem mer pengar”, skriver Pokerlistings.se och berättar att svensken skrev ironiskt i chatten hos Full Tilt Poker på nätet (på engelska): ”smart att sluta när jag knappt kan hålla mina ögon öppna”.