”Det här blir sista turneringen för året”

SPORTBLADET

Just nu är PokerStars European poker tour i full gång i Prag. Idag, torsdag, så går turneringen in i dag två och i skrivande stund är det snart dags för start i dag ett då jag går in i turneringen. Så i skrivande stund vet jag inte om jag är kvar i turneringen när detta publiceras, men mer om hur det går för mig i Prag kan ni läsa på min blogg här på Aftonbladets pokersektion.

Det vimlar av kända ansikten här i Prag så det kommer att bli ett riktigt tufft startfält. Det är riktigt kul att se att Prag har blivit ett så pass populärt stopp bland pokerproffsen, och det känns bra att avsluta EPT-säsongen för i år med en riktigt bra turnering.

Umgås med spelarna

Jag anlände till Prag i måndag och veckan började med lite välkomstfesten som PokerStars arrangerade på skybaren på Hotel Hilton. Det är trevligt att umgås med spelarna innan turneringen drar igång, men det jag verkligen ser fram mot är en ny turnering med den nya strukturen. Jag har än så länge inte riktigt fått känna på pulsen på den nya strukturen.

Jag har hittills bara spelat tre turneringar på touren med den nya strukturen, men mitt intryck så här långt är att det är otroligt positivt. Nu när man startar med 30 000 istället för 10 000 får man ett mycket jämnare spel och det blir betydligt fler händer som avgör. Tyvärr har jag inte gått riktigt långt ännu med den nya strukturen och hoppas att det vänder i Prag.

Sista turneringen

Förutom lite spel hemma i Sverige över jul så blir det här sista turneringen för året och därför börjar man redan kolla på vad man ska spela nästa år. Första stoppet blir så klart PokerStars Caribbean Adventure på Bahamas. Det blir ett ganska långt stopp eftersom det pågår mellan den 4 och 14 januari. I år har det lagts till en mängd turneringar och totalt kommer det bli cirka 50 stycken i varierande storlek och inköpsnivå.

En grym kombination

Personligen tycker jag att det är det bästa EPT-stoppet för året eftersom det är en grym kombination av hotell, väder och turneringar och jag tycker verkligen att det är positivt att det fylls på med fler turneringar som passar alla plånböcker.

Strax drar spelet igång och det är nu dags för mig att förbereda mig inför spelstarten. För er som vill följa turneringen rekommenderar jag att läsa PokerStarsblog.nu som rapporterar direkt från Prag.

William Thorson