Finsk storstjärna hyllar den hemlige svensken

Foto: Poker Magazine
Patrik Antonius.
SPORTBLADET

Full Tilt-proffset Patrik Antonius hyllar ”Isildur1”, nykomlingen som spelat nätpoker på de högsta nivåerna de senaste månaderna.

– Han är en intressant motståndare och mycket mycket farlig, säger finländaren om svensken.

Det är i en intervju på Full Tilt Pokers hemsida hyllar Patrik Antonius den svenske highstakesspelaren Isildur1, berättar Poker Magazine.

Sätter hård press

– Till en början var jag inte särskilt imponerad av honom men då spelade vi färre bord än han ville. Hans stora styrka är att spela många bord och spela väldigt aggressivt och sätta väldigt hård press på motståndaren hela tiden. Han tog spelet till en ny nivå, säger Patrik Antonius i intervjun.

Han berömmer även hans sätt att anpassa sitt spel.

– Varje gång jag tyckte att jag hade klurat ut hur han spelade ändrade han strategi. Han har alltid en plan och en tanke bakom varje spel, det är inte så att han bluffar tanklöst.

Kan ta risker

Patrik gör, skriver Poker Magazine, också en intressant kommentar om money management – det vill säga hur han riskerar stora delar av sina spelpengar med de stora svängningarna i spelet. Dumt vid en första anblick men inte helt galet, enligt Antonius:

– När det gäller en så talangfull och ung spelare är det annorlunda. Han har antagligen inte så stora utgifter. Även om han blir pank och bara har 2 000 dollar på kontot tror jag att han lätt skulle bygga upp det till en miljon inom bara ett år med sin talang. Alla de bästa spelarna och även jag själv har tagit många skott på vägen upp, misslyckas man är det bara att gå ner i nivå och bygga tillbaka vilket brukar vara ganska lätt.