Därför vill Antonius spela mot ”Isildur1”

Kan ha större fördel då de spelat mycket mot varandra

SPORTBLADET

”Isildur1” har sågats för sitt våghalsiga spel från flera håll. Men Full Tilt-proffset Patrik Antonius hyllar den hemlige svensken. Pokerbloggaren Lina Olofsson har en teori om varför.

Skälet kan vara att Antonius ser en möjlighet att vinna mycket pengar mot ”Isildur1”. Genom att bejaka högt spel och uppmana honom att nonchalera riskerna – att bli bankrutt – finns möjlighet att mjölka pengar ur svensken.

Kartlagd

Nu när de har mötts ett tag på nätet och svenskens spel har kunnat kartläggas lite grand, även om han är en mästare på att slå om och ändra spelstil. ”Isildur1” är inte längre ett helt okänt kort för storspelare som Patrik Antonius, Ilari ”Ziigmund” Sahamies och Phil Ivey.

– Med tanke på hur jag hörde hur jargongen gått bland de andra storspelarna så tror jag att de flesta av dem kan vinna mot Isildur i det långa loppet. Kolla bara på hur ”Ziigmund” jagade honom förra veckan och ville spela, säger pokerbloggaren Lina Olofsson.

Hyllningar från Antonius

Superlativen har haglat från Patrik Antonius: ”Han har alltid en tanke med vad han gör”, ”väldigt begåvad”, ”har verkligen ett bra spel”.

Vackra ord om "Isildur1” – och visst får svensken ett erkännande även från Lina Olofsson.

– Det är nog ingen som tycker att han är en fisk (dålig pokerspelare, reds anm) för han är riktigt duktig. Men samtidigt tror jag att de andra spelarna har mer fördel mot varandra efter så pass långa sessioner än vad de har än vad Isildur kanske har. Dessutom behärskar han inga andra spel förutom Texas No Limit.

– De killarna har ju spelat på den här nivån mot varandra så otroligt länge.

Tillhör de bästa – i Texas Holdém

Lina Olofsson konstaterar detsamma som flera före henne:

– Jag tycker att man ska ge Isildur enormt mycket ”cred” för han tillhör en av de absolut bästa på Texas No Limit cashgame men så länge han inte behärskar alla de andra spelen vilket de andra på dessa nivåer kan han inte mäta sig med den främsta eliten.

Men så är det det där med riskerna...

Samtidigt tycker hon att ”Isildur1” riskerar mycket – i onödan.

– Isildur har gått ut för hårt. Jag förstår inte varför faktiskt. Han om någon borde veta att han är en vinnande spelare så varför riskera att förlora allt. Att han skulle vinna eller förlora på den nivå han spelar på just nu är en coinflip (50/50) så varför ta chansen?

ARTIKELN HANDLAR OM