Doyle Brunson nobbade spel i sin egen turnering

Spelade cashgame med Erik Sagström i stället

SPORTBLADET

Doyle Brunson Classic startade i går med 292 spelare i fältet. Men då satt amerikanske legenden, som givit namn åt turneringen, och spelade cashgame med en svensk pokerlegend.

”Ett av de största och mest omsusade eventen på World Poker Tour är Doyle Brunson Classic som hålls på Bellagio i Las Vegas. Inköpet ligger på 15 000 dollar och de allra flesta storfräsarna är där för att jaga segern. Doyle Brunson själv var dock under första dagen upptagen med att spela cashgame mot bland andra Erik Sagström”, skriver Poker Magazine.

Förmodligen startar Doyle Brunson i dag i stället, även fast han missade den enda förstadagen (många turneringar har två, ibland fler, startdagar).

”Startstacken på 60 000 kommer även imorgon räcka en bra bit för den som inte vill lira under första dagen. Doyle var upptagen med att spela cashgame i Bobby's Room där även Erik Sagström rapporteras ha deltagit”, skriver Poker Magazine.

Sagströms sommarsuccé

Den svenske pokerstjärnan Erik ”123” Sagström ställde upp i H.O.R.S.E-turneringen i sommarens poker-VM i hans nuvarande hemstad Las Vegas och var chipleader vid finalbordet ett tag.

Turneringen anses vara den tyngsta VM-titeln vid sidan av triumfen att vinna Main Event. Sagström slutade trea i liveturneringen och fick 522 393 dollar. Sina stora vinster och legendstatusen har han dock kammat hem på nätet, där han gjorde sig ett namn redan innan nätpokerns boom.

FAKTA

Topp 6 efter dag 1:

1. Darryll Fish 236 625

2. Jon Turner 227 325

3. David Woo 205 000

4. Billy Kopp 201 325

5. Carlos Mortensen 192 525

6. Antonio Esfandiari 184 225