Mangas Gaming köper Everest Poker

SPORTBLADET

Mangas Gaming, som har furstendömet Monaco som ägare i ryggen, köper 60 procent av Everest Gaming från huvudägaren GigaMedia Ltd.

– Oroväckande när aktörerna på marknaden blir färre, säger Murat Sahan. chefredaktör på Poker Magazine, som ändå är hoppfull å spelarnas vägnar.

Enligt ett uttalande från Mangas Gaming är köpet ytterligare ett steg i företagets försök att stärka sin position på online-spelmarknaden i Europa.

Tidigare har man förvärvat andra stora aktörer som Bet-At-Home, Betclic och Expekt.

Stärkt position

I år har Mangas även stärkt sin marknadsposition i Europa då de beviljades spellicens på Malta, vilket kan betyda att spel på Everest Poker är skattefritt för svenskar.

Everest Poker har i flera års tid varit sponsor för världens största pokertävling, World Series of Poker I Las Vegas men huruvida Mangas Gaming kommer att fortsätta med den satsningen är i dagsläget inte helt klart.

”Pålitlig aktör”

– Det är på sätt och vis oroväckande när aktörerna på marknaden blir färre vilket kan innebära att konsumenterna, spelarna alltså, får ett mindre utbud, säger Murat Sahan.

Han fortsätter:

– Dock verkar det som om Mangas Gaming kommer att köra Everest Poker vidare som ett eget varumärke vilket är glädjande då Everest är ett starkt varumärke och hitintills varit en mycket pålitlig aktör.

Minimedia/Pokermagazine