”Gör bort sig igen”

Nguyen ändå med i täten i Doyle Brunson Classic

SPORTBLADET

Dag 3 av Doyle Brunson Classic spelades på onsdagen, och 36 spelare återstår inför torsdagen i kampen om segern.

”Tyvärr var den största nyheten att Scotty Nguyen återigen gick över gränsen med sitt uppträdande”, skriver Poker Magazine.

Foto: Pokerlistings
Livfull vid bordet  Scotty Nguyen.

Allt började med att Scotty blev upprörd över ett misstag som dealern gjort och högljutt började klaga på detta. Bordskamraten Dan O'Brien gick in till dealerns försvar och Scotty började gnabbas även med honom. Den dispyten resulterade i att Scotty spelade en hand mörkt mot O'Brien och förlorade 100 000 i marker efter att tvingas kolla på korten på river och folda.

Blev värre

Det värsta kom dock sedan, enligt Poker Magazine.

”När en okänd ung spelare höjde upp till 24 000 och Scotty slog om till ca 50 000. Den okände spelaren reraisade då igen till 150 000 och Scotty synade. Floppen kom Kh 7s 3h och den andre spelaren gick all-in och Scotty synade med 7h 4h. Motståndaren hade AA”, skriver Poker Magazine.

Utvisad – i poker

När en till sjua landade på river dunkade Scotty näven i bordet och började avfyra svordomar om att han var trött på att folk bråkade med honom samtidigt som han drog in jättepotten på runt en miljon i marker. För detta fick han ett tiominuters-straff. Det vill säga, han tvingades betala mörkar och ante (obligatoriska avgifter när kort delas ut) utan att få spela händerna under den perioden.

Inte första gången

Detta är inte första gången Scotty gör bort sig vid pokerbordet, de flesta kommer ihåg hans upprörande beteende från finalbordet i 50 000 dollar H.O.R.S.E på WSOP 2008 då han var kraftigt berusad vid TV-bordet.

Men det gick i för sig bra ändå – han vann den turneringen, som anses vara den finaste trofén i poker-VM vid sidan om Main Event.

Daniel Alaei leder

Chipleader i turneringen är proffset Daniel Alaei med ca 1,6 miljoner och Scotty Nguyen ligger på fjärde plats. Kvar är även bland andra Josh Arieh, Antonio Esfandiari och ett stort antal internetproffs som Joe "bigegypt" Elpayaa, Mike "Sowerss" Sowers, Chad "lilholdem" Batista och Cartin "ckingusc" King med flera.

FAKTA

Doyle Brunson Classic

Ställningen inför torsdagens spel:

1. Daniel Alaei 1 664 000

2. Steven Landfish 1 172 500

3. Josh Arieh 1 112 000

4. Scotty Nguyen 981 500

5. Matt Waxman 951 500

6. Josep Elpayaa 921 000

Minimedia