Vann 30 miljoner kronor – tack vare regelbrott

Men Brian Hastings förväntas inte få något straff

SPORTBLADET

Brian Hastings vann häromveckan över fyra miljoner dollar under en session mot Isildur1, och med det slog han rekord för onlinepoker någonsin. Men det har skett med hjälp av regelvidrigheter, skriver Poker Magazine.

Dock har det nu uppmärksammats att ett av de vapen han använde mot svensken är mot Full Tilts regler, nämligen att dela handhistorik med andra spelare.

I sin blogg och i intervjuer har Hastings medgett att han och vännerna Brian Townsend och Cole South delat med sig av och diskuterat varandras handhistorik för att kunna utveckla strategier mot Isildur1, men att han aldrig tog någon hjälp under pågående händer.

Fusk

Diskussionerna i sig är dock regelbrott i sig, påpekar Poker Magazine:

”Så här står det i Full Tilts regler:

2. Delade databaser med handhistorik och "mining"-verktyg, inklusive onlinetjänster och utbytet av personliga databaser:”

Ger fördel

Användandet av delad handhistorik ger detaljerad information om motståndaren en spelare har liten eller ingen personlig erfarenhet av att spela mot, och bedöms vara en orättvis fördel. Brott mot dessa regler kan ge maximalt straff för förbjudet mjukvaru-användande.

Inte tillåtet

Spelare är inte tillåtna att använda handhistorik för händer de inte personligen har deltagit i. Mjukvara utvecklad för att samla in handhistorik från spel som spelaren inte deltagit i är förbjudet, skriver Poker Magazine som har kollat upp regelverket.

”Chansen att Isildur1 skulle få några pengar tillbaka är gissningsvis dock väldigt liten”, skriver Poker Magazine.