Försökte knäcka miljonsvensken - med fusk

SPORTBLADET

Brian Townsend anklagas för att ha fuskat mot Isildur1 tillsammans med två vänner.

Nu får stjärnan en varning från sitt spelbolag Full Tilt och blir av med sin ”Red Pro”-status, rapporterar Pokerlistings.se.

– Av de tre av oss var jag den enda som bröt mot Full Tilts regler, säger han.

Foto: POKERLISTINGS.SE
Brian Townsend.

Isildur1 har varit hösten snackis i pokervärlden och spelat på osannolikt höga nivåer. Och uppmärksamheten kring stjärnan har inte blivit mindre. I veckan anklagades Brian Townsend, Brain Hastings och Cole South för att granskat tusentals händer av Isildur1 med hjälp av otillåtna medel. De ska också använt informationen för att diskutera vilka strategier de skulle använda som svensken.

Varnas av Full Tilt

Nu får Townsend en varning av sitt spelbolag Full Tilt och blir av med sin ”Red Pro”-status.

– Efter att ha gjort en utredning och pratat med Brian Hastings, Brian Townsend och Cole South, har Fraud and Security team dragit slutsatsen att uttalandet som tagits från ESPN-artikeln som beskriver hur de tre kombinerat sina tre handhistoriker till en delad databas var felaktigt. Vidare har vi funnit att Brian Hastings och Cole South inte brutit mot våra regler på något vis. De diskuterade händer, en motståndare, strategier mot den motståndaren, men allt skedde utanför spelet. När de spelade var det alltid en spelare per hand, skriver en representant för Fullt Tilt Poker på forumet 2+2.

Townsend förnekar dock att han ska ha spelat på sina vänners konton eller att han har diskuterat strategier mot Isildur1 under pågående spel.

– Av de tre av oss var jag den enda som bröt mot Full Tilts T&C (Terms and Conditions). Vi tre delade aldrig händer där muckade händer visades bortsett från några händer som jag postade på weaktight.org, och faktum är att all information jag fick kunde ha tagits genom att titta på spelet, skriver han på sin blogg.