”Robin Hood” skänker till behövande familjer

Ska betala skulder
med black jack-spel

SPORTBLADET

"Begravs du obetalda räkningar? På väg att förlora ditt hem? Är du på ruinens brant?" Så börjar en ovanlig begäran på den amerikanske highstakes-spelaren "RobinHood702" hemsida.

”RobinHood702” är black jack-spelare på de högsta nivåerna. Han säger sig vara villig att hjälpa den familj som han tycker mest förtjänar det. Bekosta en lyx-weekend för dem i Las Vegas och samtidigt spela highstakes-blackjack. Detta för att med eventuella vinster betala av familjens skulder.

Uppmärksammad

Amerikansk media med Fox News i spetsen har inte varit sena på att uppmärksamma detta och den anonyme RobinHood702 har fått mycket publicitet. Men det är inte första gången denne spelare är villig att hjälpa andra, förra året hjälpte han en familj att bli skuldfri. De hade lånat 35 000 dollar för att betala deras dotters läkarräkningar och blev alltså av med den skulden.

Ansökan via video

För att man ska få en chans att bli hjälpt måste man skicka en video där man beskriver vem man är och varför man behöver hjälp, men också bevis på att man är skuldsatt.

Det står dock ingenstans om begäran bara gäller amerikaner eller om även svenskar i nöd kan begära hjälp.

Minimedia/Poker Magazine