Thorson: ”Dags att summera 2009”

SPORTBLADET

I dag är det dags att summera året som har gått och välkomna det nya året, och själv har jag stora förhoppningar inför 2010. Jag spelade årets sista liveturnering nere i Göteborg nu i mellandagarna med lite blandat resultat så man är rejält revanschsugen inför nästa år.

För att rivstarta det nya året så har jag satt upp en specialturnering för er läsare redan i morgon. Det blir två biljetter till Barcelona med Zlatanmatch i förstapris så missa den inte, all info hittar ni i min blogg på aftonbladet.se/poker. Apropå Barcelona och Zlatan så är det en kille jag är sjukt imponerad av. Visst har han lite kvar att bevisa, att leverera på absolut högsta nivå i Champions League, men han är helt klart den största spelare vi fått fram i Sverige på väldigt väldigt länge. Kanske nångonsin.

”Lyckats komma riktigt nära”

Apropå att leverera på högsta nivå så har jag lyckats komma riktigt nära vid några tillfällen under förra året. 2010 tror och hoppas jag är året då både jag och Zlatan får bli champions och visa att vi håller hela vägen in i mål, även då de allra bästa spelarna i världen är med. När man blickar tillbaka på 2009 så slår det mig att det har varit något av ett rekordår för pokern. Nu senast här om dagen så slogs ett nytt onlinerekord på PokerStars då närmare 150 000 spelare spelade i samma turnering.

2009 – ett rekordår

I år har vi också sett tidernas yngste världsmästare i amerikanen Joe Cada, tidernas högsta high stakesspel med svensken ”Isilildur1” i spetsen, och en rad nya rekordpotter på EPT och andra pokertourer runt om i världen. Under 2009 har den yngre nätpokergenerationen slagit igenom i större utsträckning än tidigare och det har varit fler, större och mer häpnadsväckande rekord än tidigare. 2009 känns som ett rekordår för pokern på många sätt och det återstår nu att se hur 2010 kommer att bli.

Efter turneringen med er läsare så är det dags för mig att packa väskorna och bege mig till Bahamas för PokerStars Caribbean Adventure. Bland andra så kommer Mats Sundin att åka till Bahamas för att spela Main Event, och för er som tyvärr missar värmen i Bahamas så vet jag att ni kommer att kunna följa Mats, svenskarna och övriga pokerstjärnor varje dag på Aftonbladets pokersektion. Mitt spel kan ni följa på bloggen och givetvis kommer jag att bjuda på ett par spaningar i de kommande veckornas krönikor.

Till sist vill jag önska er alla ett gott nytt år och hoppas att vi ses i morgon vid pokerbordet!

William Thorson

ARTIKELN HANDLAR OM