Då är Obama som snålast

”Han är socialist med allas pengar utom sina egna vid pokerbordet”

SPORTBLADET

I sitt ämbete är han världens mäktigaste man.

Vid pokerbordet är Barack Obama en simpel snåljåp.

– Han är socialist med allas pengar utom sina egna, säger Bill Brady, republikansk guvernörskandidat och före detta pokerkompis till presidenten.

Foto: ap
snål vid borden Barack Obama var ingen gambler vid pokerborden enligt Bill Brady.

Att USA:s president Barack Obama är pokerfrälst är ingen hemlighet. I journalisten David Remnicks nyutkomna biografi ”The Bridge: The Life And Rise Of Barack Obama”, som bygger på hundratals intervjuer och vittnesuppgifter, får vi också veta vilken typ av pokerspelare världens mäktigaste man är. Det visar sig att Obama är tajt. Mycket tajt.

”Var försiktig”

– Han var en försiktig spelare, la ner hand efter hand och väntade på rätt läge att bluffa eller trycka stort med en bra hand. Obamas försiktighet, dold bakom ett moln av cigarettrök, kunde göra en tokig, skriver Remnick enligt Huffington Post.

Kan bli guvernör

En av personerna som uttalar sig i boken är Bill Brady.

I dag är den ultrakonservative republikanen storfavorit till att bli ny guvernör i delstaten Illinois. Men mellan 2002 och 2004 satt han i delstatssenaten tillsammans med Barack Obama och trots duons diametralt skilda politiska åskådningar spelade de ofta poker ihop. Och Brady hävdar att presidentens pokerspel inte är förenligt med hans politik.

– Han är socialist med allas pengar utom sina egna, säger Brady i Remnicks bok.