”Kalle Anka & co” vill lära barn spela poker

Sågas av pokerförbundets ordförande: ”Det är förkastligt”

SPORTBLADET

Serietidningen ”Kalle Anka & co” vill lära barnen att spela poker.

Inte okej enligt pokerförbundets ordförande Murat Sahan.

– Det är förkastligt, säger han.

Foto: jim baas
Murat Sahan.

Det råder knappast några tvivel om att den populära serietidningen ”Kalle Anka & co” riktar sig till barn. Att det ingick ett pokerset med kort och marker vid ett köp av ett av tidningens senaste nummer har därför skapat viss debatt.

Hur tänkte de nu?

Den skarpaste kritiken kommer från pokerförbundets ordförande Murat Sahan, som totalsågar förlaget Egmonts handling i Sportbladet.

– Min första tanke när jag fick höra talas om detta var hur tänkte de nu? Poker är starkt förknippat med pengar och att skicka med ett pokerset till barn, helt utan instruktioner dessutom, är förkastligt. Skärpning Egmont, säger han.

”Tar med oss synpunkterna”

Enligt förlaget har reaktionerna inte varit särskilt kraftiga.

– Några personer har hört av sig och velat ha fler spel, eller har påpekat olämpligheten av att använda ordet poker. Denna synpunkt tar vi ju med oss i vår utvärdering av spelet och om det blir aktuellt med liknande spel i framtiden, så att alla i familjen kan känna sig trygga med Kalle Anka, säger Sofie Nilsson på Egmont till Pokermagazine.

Alla är dock inte upprörda. Pokerbloggaren Lina Olofsson tycker att kritiken är larvig.

– Jag förstår inte hur folk kan bli upprörda över något som bara är ett spel. Om det hade varit ölspelet de skickat med så visst, men poker är väl ingen skillnad mot att spela finns i sjön, säger hon.