”En dröm som har blivit sann”

Brittiska snuvade svensken på segern i EPT San Remo

Foto: lina olofsson/pokerstarsblog
snuvade svensken på segern Brittiska Liv Boeree vann EPT San Remo i går kväll, före svenske Jakob Carlsson.
SPORTBLADET

Det blev ingen svensk seger i EPT San Remo.

Jakob Carlsson föll i heads-up mot brittiskan Liv Boeree och får trösta sig med de dryga sju miljoner kronorna han fick för andraplatsen.

– En ganska bra dag, säger han och ler.

Foto: neil stoddart/pokerstars
Jakob Carlsson fick nöja sig med andraplatsen.

Trots att han gick in som kraftig chipleader inför finaldagen blev det alltså ingen EPT-seger i San Remo för Jakob Carlsson.

Luften gick ur den annars aggressivt spelande svensken i heads-up mot Liv Boeree som dominerade tillställningen och till slut tog hem superturneringen med ett par i femmor mot svenskens ess och sex.

”Fick inget att jobba med”

– I heads-up blev jag ganska ägd. Tror jag, eller så fick hon bara väldigt bra kort. Jag vet inte, det kändes inte bra i alla fall.

– Jag fick inget att jobba med, hade ingen chans, säger Jakob Carlsson till pokerstars.tv direkt efter turneringsslut.

Svensken var ganska nöjd med sin andraplats. Konstigt vore kanske annars, den betalade 750 000 euro vilket i runda slängar motsvarar 7,25 miljoner kronor.

– Jag är ganska exalterad över min score i alla fall. En ganska bra dag, säger han.

Tredje kvinnan att vinna

I stället blev Liv Boeree, 26, den blott tredje kvinnan att ta hem en EPT-turnering, efter Vicky Coren och Sandra Naujoks och belönades med 1,25 miljoner euro eller 12 miljoner kronor.

– Jag fick chansen att jobba som EPT-värdinna för tre år sedan och jag tänkte att jag borde spela, varför spelar jag inte? Nu är jag här och jag vann precis en. Det är en dröm som blivit sann, säger hon till pokerstars.tv.