STJÄRNFALLET

SPORTBLADET

Monte Carlo. I söndags Phil Ivey och Patrik Antonius.

I går Daniel Negreanu och Peter Eastgate.

Stjärnfallet i EPT-finalen slår alla rekord och bäddar för en dramatisk upplösning.

Foto: Lina Olofsson/PokerStarsblog.nu
Daniel Negreanu.

Det skulle kunna gå att dra ihop en turnering av yppersta världsklass bara med de namn som har fått lämna EPT-finalen i Monte Carlo under dag 1.

Phil Ivey, Daniel Negreanu, Patrik Antonius, Phil Laak, Barry Greenstein, Luke Schwartz, Pieter de Korver, Sandra Naujoks, John Juanda, Erick Lindgren, Gus Hansen, Peter Eastgate, Jason Mercier, Ivan Demidov och inte minst de svenska världsstjärnorna William Thorson och Viktor Blom har alla fått tacka för sig redan efter den första dagen.

81 miljoner i vinstpotten

Det betyder ingalunda att det saknas stora namn när turneringen går in i andra dagen under tisdagen. WSOP-mästarna Chris Moneymaker, Joe Cada, Greg Raymer och Joe Hachem är till exempel kvar allihop. Det är även Vanessa Rousso och den svenske legendaren Chris Björin.

– Det här är helt klart den största pokerturneringen i världen efter WSOP:s main event så det är klart att det vore enormt att lyckas här. Men det är otroligt tufft, säger Chris Moneymaker till Sportbladet Poker.

13 svenskar är kvar i turneringen. Bäst av dem är just Chris Björin, som ligger totalfemma inför dagens spel som inleds vid lunchtid. Bra positioner har även Ramzi Jelassi, EPT Köpenhamn-vinnaren Anton Wigg och Mats Sundin, som för första gången i sin pokerkarriär gått vidare till den andra dagen i en stor turnering.

Under måndagen presenterades också prisstrukturen för EPT-finalen. Den totala prispotten hamnar på 8,48 miljoner euro vilket motsvarar ungefär 81,5 miljoner svenska kronor. Vinnaren tar hem lite drygt 16 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM