Ramzi Jelassi bäst bland svenskarna

Stjärnan har tätkänning

SPORTBLADET

MONTE CARLO. EPT-finalen har kommit in i pengarna och tre svenskar är kvar och slåss om miljonerna.

Ramzi Jelassi är överlägset starkast medan Chris Björin och Anton Wigg börjar dagen kort och tvingas slåss för sin överlevnad.

Foto: Lina Olofsson/pokerstarsblog.nu
Har tätkänning Med sina 411 000 i marker har Ramzi Jelassi god chans att vinna de riktigt stora pengarna i EPT Monte Carlo.

Jelassi, Björin och Wigg är de tre svenskar som låg allra bäst till efter den första dagen och trots kraftiga svängningar är just nämnda trio de enda svenska överlevarna inför den tredje dagen. 23-årige Ramzi Jelassi har ett fint slagläge och lurar strax bakom den absoluta toppen på sin 15:e plats, ett toppskikt som är ovanligt jämnt och där amerikanen Nick Schulman för tillfället är överst i sammandraget.

Garanterade 145 000 kronor

Legendaren Chris Björin och EPT Köpenhamn-vinnaren Anton Wigg slåss längre bak i det 119 man starka fältet, men har fortfarande chansen. Går det åt skogen kan de åtminstone trösta sig med att de kommit in i pengarna och är garanterade minst 15 000 euro, knappa 145 000 kronor, hur det än gå framöver.

Mats Sundin fick däremot tacka för sig under tisdagen, tillsammans med bland andra Petter Northug och WSOP-mästarna Joe Hachem och Joe Cada.

Åkte ut på bubblan

Men allra bittrast var det för Åke Olsson, den svenske kvalspelaren som tagit sig hela vägen till 10 000 euroturneringen för ungefär 250 kronor. Han åkte ut på plats 129, sist av alla utan pengar, och var alltså bara en placering ifrån minst 145 000.

Under onsdagen ska 119 spelare bli 24. Spelet återupptas vid lunchtid och du kan se den spännande upplösningen i direktsändning på Sportbladet Poker.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker