Stockholm kan få EPT-turnering

"Berns är den bästa pokerlokalen i världen"

SPORTBLADET

MONTE CARLO. Sverige kan få en egen EPT-turnering.

Sportbladet Poker kan avslöja att arrangörerna redan spikat Berns i Stockholm som nytt stopp på touren så fort Sverige ändrar spellagen.

– Jag lovar att vi kommer till Stockholm direkt när det blir möjligt, säger Jeffrey Haas, chef för PokerStars eventavdelning.

Foto: pokerstarsblog.com
Jeffrey Haas

EPT-finalen pågår för fullt i Monte Carlo, ett jätteevenemang som engagerar miljoner världen över och genererar mångmiljonbelopp till arrangörsstaden.

Snart kan det bli verklighet även i Sverige.

Enligt Jeffrey Haas, chef för PokerStars eventavdelning, blir Berns Salonger spelplats för EPT Stockholm så fort svensk lag tillåter det.

"Bättre än Monte Carlo"

– Jag vill ta EPT till Stockholm, det skulle vara grymt att göra det här Sverige. Frågar du mig är Berns är den absolut bästa spelplatsen i världen för att arrangera en stor pokerturnering. En fullkomligt fantastisk lokal, bättre än vad vi har i Monte Carlo och på resten av touren, säger han.

Men då krävs en lagändring. Arrangörerna hoppas på ett licenssystem, likt det som håller på att röstas igenom i Danmark, där utländska spelbolag får lov att etablera sig på en kontrollerad och reglerad marknad.

– Vi hoppas naturligtvis på en lagändring. Jag lovar att vi kommer till Stockholm direkt när det blir möjligt, säger Jeffrey Haas.