”Jag är galen”

Pokerns nya världsstjärna Liv Boeree, 25, i en stor intervju om: Sin största bluff, utseende och hårdrock

SPORTBLADET

Astrofysiker, fotomodell, hårdrockare och pokerspelare i världsklass – i en och samma person.

Låter det galet? Enligt Liv Boeree är det precis vad hon är.

– Min största bluff är nog att jag lyckats övertyga världen om att jag är normal, säger hon.

Foto: pokerstarsblog
Liv Boeree är en av pokerns få kvinnliga superstjärnor. I en stor intervju med Bluff Europe berättar hon om livet som stjärna, hennes största bluff och kärleken till hårdrocken.

Världens pokermedier jublade högt när brittiska Liv Boeree, 25, krossade svenske Jakob Carlsson i finalen i EPT San Remo i våras och plockade hem förstapriset på över 12 miljoner kronor. Mästaren i en av världens mest prestigefyllda pokerturneringar var inte bara en ung, snygg tjej utan dessutom både intelligent och karismatisk. Den perfekta ambassadören.

Gick i en flickskola

I en stor intervju med magasinet Bluff Europe berättar Liv Boeree att hon alltid bara velat vara som pojkarna.

– Jag har alltid varit väldigt mycket pojkflicka, aldrig tjejig. När jag var 13 la min familj ner försöken att ge mig dockor och klänningar, jag tyckte ändå bara om bilar och flygplan. Jag gillade sport också, men jag gick i en flickskola och de andra föredrog saker som Spice Girls och att klä ut sig. Jag var ganska mycket utanför.

Är det därför du drar dig till den extremt mansdominerade pokern?

– Ja, jag antar att jag alltid har dragits till saker som varit stereotypt manliga. Till och med när jag läste fysik på universitetet, det var inte många tjejer där. Det jag gillade med pokern är att praktiskt taget inga tjejer höll på med det, och ändå var det något jag kunde göra precis lika bra som killarna. Jag älskar tävlingsmomentet.

”Blev uttagen i en dokusåpa”

Vad var din egentliga plan efter astrofysikstudierna?

– Tanken var att jag skulle doktorera, bli forskare, eftersom jag var så bra på det. Jag hade alltid fantastiska betyg, men när jag blev äldre så lessnade jag på det. Det finns andra saker i livet.

Hur började du spela poker?

– Jag blev uttagen till en dokusåpa strax efter studierna, som gick ut på att proffsen Annie Duke, Phil Hellmuth och ”Devilfish” skulle lära fem absoluta nybörjare att spela poker och jag var en av dem. Det gick inte särskilt bra, pressen blev för stor i finalen, men jag förälskade mig i spelet. Jag började spela på låga nivåer och när jag vann min första femtiokronorsturnering tänkte jag bara att wow, jag kan förvandla en hundring till 6 500 kronor på en kväll, det här är världens bästa spel! Jag såg på proffsen och hur de levde och tänkte att jag vill också göra det här. Tjäna sjuka pengar och resa över hela världen genom att spela det här fantastiska spelet.

Vill vinna ett WSOP-armband

Har ditt utseende hjälpt dig eller varit ett hinder i pokervärlden? Var det svårt att få respekt?

– Det har definitivt hjälpt mig och jag skulle aldrig säga något annat. Jag förstod direkt att den stora anledningen till att folk la märkte till mig var tack vare hur jag ser ut. Jag skäms inte eftersom jag tycker att man ska använda de fördelar man har fått.

– Om jag tjänar på det, mina sponsorer tjänar på det och sporten tjänar på det, genom att jag visar att poker är mer än, hemska och risiga människor som spelar i en källare, så är det en bra sak. Visserligen är det folk som sagt att jag bara är där jag är tack vare hur jag ser ut. Sant, men jag tror att jag håller på att få tyst på dem nu. Men jag måste fortsätta jobba hårt, och bli ännu bättre så att jag kan spela ännu fler och större turneringar.

Hur har ditt liv förändrats efter segern i San Remo?

– Ja, min telefon ringer hela tiden och det är bara nummer jag inte känner igen. Livet är verkligen väldigt, väldigt hektiskt. Men jag klagar inte, jag är en mycket lycklig flicka.

Vad är nästa steg?

– Naturligtvis ett WSOP-armband.

Kallas ”Iron Maiden”

Du är känd för att älska hårdrock. Vilka är dina favoritband?

– Metallica, Iron Maiden, Pantera, Children of Bodom, Machine Head… för att nämna några. Jag älskar trashig metal. Men jag gillar andra saker också, som 80-talsrock och powerballader. Men visst, jag är väldigt mycket hårdrockare. Jag kallas för ”Iron Maiden” och bandets PR-avdelning mejlade mig faktiskt och vill göra något ihop. Det gör mig glad. Hårdrock är en livsstil, något man aldrig kommer ifrån om man fastnat som tonåring. Det är något jag alltid kommer att älska.

Vilken är ditt livs största bluff?

– Förmodligen att jag lyckats övertyga världen om att jag är normal. Folk som känner mig kan berätta att jag är... galen. Fast på ett bra sätt.