"Tidernas sjukaste hand"

Se Phil Hellmuth bli brutalt bestulen på 1,2 miljoner.

SPORTBLADET

Det har redan kallts den sjukaste pokerhanden som någonsin visats i tv.

Superstjärnan Phil Hellmuth blir osannolikt rövad på 1,2 miljoner kronor och kan knappt tro sina ögon.

– Det kommer att snackas om det här i hela världen, säger han.

Knäckt Phil Hellmuth förstår inte hur han kunde förlora.

Klippet, som du kan se här intill, är från det nya high-stakes programmet "The Big Game" som har världspremiär i USA på måndag.

Legendaren Phil Hellmuth hamnar heads-up mot programmets amatör Ernest Wiggins och det slutar med att det ligger 200 000 dollar, motsvarande 1,6 miljoner kronor, i potten.

Drar fyra gånger

När duon vänder upp sina kort visar det sig att Phil Hellmuth är storfavorit, triss i nior mot amatörens par i kungar. De bestämmer sig för att dra turn och river, brädans två återstående kort, fyra gånger. Varje drag är alltså värt 400 000 kronor och det är också nu vansinnet börjar.

Phil Hellmuth vinner planenligt det första draget. Resterande tre går till amatören, som alltså tar stjärnan på 1,2 miljoner kronor trots att han enligt oddsen inte ska ha en chans. Hellmuth är av förståeliga skäl helt knäckt efteråt.

"Vågar inte prata"

– Det var en hand i "The Big Game" som var så sjuk att jag inte vågar prata om den, någonsin! Jag garanterar att det kommer att snackas om den över hela världen, skrev tvittrade han efteråt.

Daniel Negreanu, som också satt vid bordet, är lika imponerad.

– En av de sjukaste händerna som någonsin visats i tv, säger han.