Vadet: 70 miljoner

Nu uppgifter om Tom "durrrr" Dwans enorma VM-bet

SPORTBLADET

Tom "durrrr" Dwan blir en rik man om han vinner ett WSOP-armband.

Enligt nya uppgifter tar superstjärnan hem omkring 70 miljoner kronor tack vare olika sidovad.

– Han kan vinna main event fem månader för tidigt, säger konkurrenten Eric Seidel.

Mycket på spel Tom "durrrr" Dwan kan tjäna 70 miljoner på ett WSOP-armband.

Tom "durrrr" Dwan är en av världens främsta pokerspelare, men saknar än så länge et WSOP-armband i sin meritsamling. Amerikanen är övertygad om att den första segern kommer i år, och har därför ingått i ett gäng tunga vad med flera av pokervärldens största.

– Vinner jag ett armband blir det mitt livs bäst betalda dag, säger han.

Felaktiga spekulationer

Tidigare har det spekulerats i att Dwans "bäst betalda dag" skulle innebära en vinst på ungefär två miljoner dollar, eller 16 miljoner kronor. Nu pekar flera uppgifter på att det rör sig om betydligt mycket mer än så, närmare nio miljoner dollar – motsvarande 70 miljoner kronor.

Uppgifterna stöds av flera faktum.

Ett är att "durrrr", enligt Bluff Europe, var tvungen att tänka efter när han fick frågan huruvida hans vinst skulle bli "sjusiffrig eller åttasiffrig" innan han till slut svarade sjusiffrig vilket pekar på en siffra i trakterna av tio miljoner dollar.

Stjärnorna är livrädda

Ett annat är att Eric Siedel enligt Pokernyhederne.com twitter-konstaterade att "durrrr" "kunde vinna main event fem månader för tidigt". En seger i WSOP:s main event har de senaste åren gett omkring nio miljoner dollar.

Men det som allra mest tyder på att vaden uppgår till betydligt mer än två miljoner dollar är att mångmiljonärer som Daniel Negreanu och Phil Ivey är uppenbart oroade när det går bra för amerikanen. Stjärnorna som spelat emot "durrrr" var smått panikslagna när han tog sig hela vägen till heads up i 1 500 dollar No Limit Hold'em-eventet, men föll på målsnöret för en vecka sedan.

– Han kan på egen hand ödelägga pokervärlden med en seger, sa Negreanu då.