Se premiären av "The Big Game" här.

SPORTBLADET

Fem fullblodsproffs och en vild amatör som slåss om miljoner i varje avsnitt.

"The Big Game" hade världspremiär i USA i måndags och du kan se det exklusivt på Sportbladet Poker med start i dag.

– Världens bästa pokerprogram någonsin, säger superstjärnan Daniel Negreanu.

Idén är briljant.

Att fem världsstjärnor köper in sig för minst 100 000 dollar vid pokerbordet och slåss om miljontals kronor är visserligen inget unikt. Men i Pokerstars The Big Game" får de sällskap av en "loose cannon", en amatör som har bjudits på 100 000-dollarinsinköpet men bara får behålla det han eller hon lyckas vinna utöver den summan. Bäddat för sjövilt spel alltså.

Två dårar

I premiäravsnittet heter den lösa kanonen Ernest Wiggins, och han får sällskap av en minst sagt namnkunnig stjärnuppställning.

Legendaren Doyle Brunson, nykorade världsrekordmannen Phil Laak, dårarna Antanas "Tony G" Guoga och Phil Hellmuth och sist men inte minst: Daniel Negreanu, en av de bästa turneringsspelarna genom alla tider.

Bäst någonsin

– "The Big Game" kommer att bli grymt. Det blir nog världens bästa pokerprogram någonsin, i alla fall finns alla förutsättningar, sa Negreanu till Sportbladet Poker under EPT-finalen i Monte Carlo.

Det första avsnittet, som du kan se här ovan, blir en omedelbar klassiker. Bland annat förlorar 76-årige Brunson alla sina pengar på den första handen han spelar.