Phil Ivey mästare – för åttonde gången

Stjärnan tog sitt åttonde världsmästararmband.

SPORTBLADET

I den 37:e deltävlingen slog han äntligen till.

Megastjärnan Phil Ivey vann sitt första WSOP-armband för året och belönas med 2,5 miljoner kronor.

– Oerhört viktigt, säger Sportbladet Pokers expertbloggare Jens Jadbäck.

Årets WSOP-tävlingar på Rio i Las Vegas har varit minst sagt speciella. Visserligen har bra namn som Michael "The Grinder" Mizrahi, Men "The Master" Nguyen och Sammy Farha alla vunnit armband, men de allra tyngsta pokernamnen har lyst med sin frånvaro i toppen av resultatlistorna.

Iskall efteråt

Det skulle krävas att den störste av dem alla skulle kliva fram för att bryta trenden. Vid tvåtiden på tisdagseftermiddagen, svensk tid, tog legendaren Phil Ivey hem mästararmbandet i event 37, 3 000 dollar H.O.R.S.E.

– Hur mycket får jag för den här förstaplatsen egentligen, sa den som vanligt iskalle Phil Ivey direkt efter segern, enligt pokernews.com.

Pengarna en petitess

Svaret är 329 840 dollar, eller 2,5 miljoner svenska kronor. En petitess för miljardären Phil Ivey, som dock sannolikt kammar hem betydligt mer än de pengarna tack vare olika sidovad.

Desto viktigare är det för WSOP och pokern som helhet.

– Det är jättebra för pokern att amatörer och okända nätspelare vinner stora livetävlingar, även om det inte är helt sant så ger det intrycket av att alla faktiskt kan vinna. Men det är inte bra om bara okända spelare vinner, då förlorar WSOP lite av sin stjärnglans.

"Kan lika gärna vara den störste"

– Och ska en storstjärna vinna kan det lika gärna vara den störste av dem alla, och det är Phil Ivey, säger Sportbladet Pokers bloggare Jens Jadbäck.

Phil Ivey, som låg sist av alla i fältet när 16 spelare återstod, gjorde en dramatisk upphämtning och vände dessutom ett kraftigt underläge i heads-up mot Bill Chen. Legendaren har nu vunnit åtta stycken WSOP-armband i karriären, vilket gör honom till femte bäst genom tiderna. Det ska dock tilläggas att de fyra spelare som är bättre än Ivey tagit sina armband över betydligt längre tid.

FAKTA

Flest WSOP-armband genom tiderna:

1. Phil Hellmuth, 11

2. Doyle Brunson, 10

2. Johnny Chan, 10

4. Johnny Moss, 9

5. Phil Ivey, 8