Från VM-stjärna – till pokerproffs

Juan Veron blir lagkamrat med Mats Sundin

SPORTBLADET

Här är Juan Sebastian Verons nya karriär.

Argentinas VM-stjärna har skrivit på ett proffskontrakt med Pokerstars.

Därmed blir han lagkamrat med idrottsstjärnor som Mats Sundin och Italiens landslagsmålvakt Gianlugi Buffon.

Foto: Pokerstars

Juan Sebastian Veron, 35, flyttade för ett par år sen hem till Argentina och Estudiantes efter en lång och framgångsrik karriär i Europa. Där har det gått så pass bra att han fått fortsätta i landslaget och blivit uttagen till VM i Sydafrika, där förbundskapten Diego Maradona lät honom spela från start i premiären mot Nigeria.

Men nu har Veron hittat en karriär även efter fotbollen. "Den lilla häxan" har skrivit på ett proffskontrakt med Pokerstars och blir sajtens stora affischnamn i Sydamerika.

"Väldigt stolta"

– Vi är väldigt stolta över att ha denna fantastiska fotbollsspelare som ambassadör för världens bästa pokersajt, säger Pokerstars latinamerikanska marknadsdirektör Sarne Lightman i ett pressmeddelande.

Juan Sebastian Veron gör sin proffsdebut i en reklamfilm, som ni kan se här intill, där han bland annat bjuder på ett mycket udda dansnummer.

Som Pokerstarsspelare blir Juan Sebastian Veron lagkamrat med flera idrottsstjärnor, bland andra hockeylegendaren Mats Sundin, målvaktsstjärnan Gianlugi Buffon och tennisessen Boris Becker och Gael Monfils.