Stjärnan svindlad

Negreanu i falsk reklam för "magiska plåster".

SPORTBLADET

Daniel Negreanu har blivit svindlad av ett blufföretag.

"Endura Poker Strips" har olovligen använt superstjärnan i sin marknadsföringskampanj vilket medfört att Negreanu fått utstå stor kritik i pokerkretsar.

– Jag har noll att göra med det företaget, bedyrar han.

"Endura Poker Strips", det handlar om ett slags plåster som genom homeopati och kinesiologi påstås göra användaren till en bättre pokerspelare.

Företaget anses, på goda grunder, vara en jättebluff som utnyttjar placebo-effekten och det blev därför mycket upprörda känslor i pokerkretsar när Daniel Negreanu dök upp i en youtube-kampanj för plåstren och bedyrade deras förträfflighet i på företagets hemsida.

"Kräktes lite"

– Jag kräktes lite när jag såg att Daniel Negreanu var inblandad i det här, skriver användaren "eNkkoRe" på pokerforumet twoplustwo.

Nu visar det sig att Daniel Negreanu inte är det minsta inblandad. Han erbjöds att testa ett plåster under WPT-finalen på Bellagio och svarade på ett par frågor inför en videokamera. Den filmen har sedan använts i youtube-kampanjen. Citaten på företagets hemsida som tillskrivits honom är också falska.

– De sa till mig att prova plåstren och gav mig en mikrofon. Jag testade och det verkade att funka. Men det är bokstavligt talat hela mitt samröre med den skiten, säger han.

Brunson hyllar

Både youtube-filmen och Negreanus citat från "Endura Poker Strips" hemsida har tagits bort efter stjärnans hårda ord. Däremot finns osannolikt nog Doyle Brunson fortfarande med bland talespersonerna som hyllar produkten. Där verkar det dock vara med legendarens goda minne, Brunson tvittrade nyligen en hyllning till det magiska plåstret.

"Hade en fantastisk uthållighet vid pokerbordet och inga smärtor alls. Gå in på Endurapokerstrips.com. Det funkar verkligen. Otroligt!", skriver 76-åringen.