Stjärnans attack: WSOP är riggat

"Durrrr" sur efter utdragningen.

SPORTBLADET

Tom "Durrrr" Dwan jagar desperat ett WSOP-armband som kan vara värt 150 miljoner kronor.

Men tävlingarna är i slutskedet och "Durrrr" börjar bli frustrerad – något som syntes tydligt efter att han blivit utdragen av svenske Alex Roumeliotis.

– WSOP är riggat, säger han.

Tom "Durrrr" Dwan har enorma pengar på spel i sidovadslagningar med flera av de allra största pokerspelarna, däribland Phil Ivey och Daniel Negreanu. Exakt hur mycket pengar "Durrrr" kammar hem om han vinner en turnering är obekräftat, men flera av de största pokersajterna har källor på att det kan röra sig om så mycket som 20 miljoner dollar, osannolika 150 miljoner kronor.

Inget armband

Men när WSOP närmar sig slutet har Tom Dwan fortfarande inget armband. Han ansågs dock ha en bra chans i event 52, 25 000 No-Limit Hold'em 6-max, på grund av det höga inköpet ställde bara 191 spelare upp i turneringen vilket är väldigt få i sammanhanget.

Men "Durrrr" åkte ut med huvudet före redan under den första dagen, tungt utdragen på river av svenske Alex Roumeliotis, som träffade tvåparet på river. Enligt Pokerlistings köpte han omedelbart in sig i event 53, 1 500 dollar Limit Holdem Shooutout, men rök redan på första bordet.

"Tre turneringar kvar"

Efteråt sammanfattade "Durrrr" läget såhär på sin twitter:

– Ute, tre turneringar kvar. WSOP är riggat, yo...

Exakt hur allvarlig "Durrrr" är i sin anklagelse är oklart, förmodligen inte särskilt. Däremot är det tydligt att stjärnan börjar bli alltmer frustrerad.

Thuritz i bra läge

Enligt WSOP:s hemsida åkte Alex Roumeliotis också ut senare under dagen i event 52. Två andra svenskar finns däremot kvar i resultatlistan när 69 spelare återstår, Mikael Thuritz som är nia och Oscar Erixon på plats 56. Vinnaren tar hem 1,3 miljoner dollar, motsvarande tio miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM