Svenske legendaren slog ut jättetalangen

Obrestad fick ge sig i duell med Chris Björin.

SPORTBLADET

WSOP:s main event skulle bli det definitiva genombrottet för Annette Obrestad, 21.

Men det norska stjärnskotten fick ge sig redan under den första speldagen – bortspelad av svenske veteranen Chris Björin.

Annette Obrestad är redan ett stort namn i pokervärlden. Norskan vann WSOPE och en prischeck på 18 miljoner kronor redan som 18-åring och är trots sin unga ålder redan en av de mest framgångsrika kvinnliga turneringsspelarna genom alla tider.

Men just åldern har också gjort att norskan fått vänta på sitt genombrott i den absoluta världseliten, hon har nämligen inte kunnat spela i Las Vegas överhuvudtaget förrän i år, då hon fyllde 21 år.

Par i damer

Men första framträdandet i WSOP:s main event gick inte som hon hade tänkt sig. Med ess, knekt på handen och en knekt på brädan rök markerna all världens väg mot svenske Chris Björin, legendaren med sanslösa 55 WSOP-cashar i karriären, som satt på två stycken damer.

Chris Björin blev dock inte bäste svensk under tisdagen, i stället var det Paul Kristoffersson som fick med sig den största högen, 110 000 mot Björins 80 000. Bland de övriga svenskar som överlevde återfinns Simon Persson, Magnus Persson, Axel Arvidsson, Johan Storåkers, Peter Gunnarsson, Mattias Bergström, Jakob Eberg, Alexander Roumeliotis och Bo Sehlstedt, skriver Poker.se.

Galfond vidare

Trots Annette Obrestads bust var det en hel drös internationella storstjärnor som tog sig vidare från dag 1B och får spela dag 2 på fredag eller lördag. Namnkunnigast är Phil Galfond, Phil Laak och Johnny Lodden.

WSOP main event fortsätter med dag 1C klockan 21.00 i kväll, svensk tid.

ARTIKELN HANDLAR OM