"Jag hade svårt att sova i två år"

William Thorson om mardrömshanden

SPORTBLADET

Pågående WSOP Main Event är världens största pokerturnering och ger osannolika 67 miljoner kronor till vinnaren.

För William Thorson handlar det inte bara om pengarna. Den svenska stjärnan har chansen att ta revansch för det bittra uttåget mot mästaren Jamie Gold 2006, en turnering som förde med sig lång tid av ångest och mardrömmar.

– Det tog mig två år att komma över det, berättar han.

Foto: Lina Olofsson/Pokerstarsblog.nu

1 359 spelare återstår av de 7 319 som anmälde sig till årets WSOP Main Event på Rio Casino i Las Vegas. Bland dem återfinns William Thorson, som ligger på den övre halvan av fältet med 140 600 i stapeln.

– Det har varit en bra dag. Jag har varit tom på kort hela tiden, men ibland är det ganska skönt för man hamnar inte i svåra beslut, säger han till Poker.se.

Vann sju miljoner

Trots två fina startdagar är det fortfarande långt fram till förstaplatsen och prischecken på ofantliga nio miljoner dollar, motsvarande 67 miljoner kronor. Annat var det 2006, när William Thorson låg på en sjundeplats av de 13 spelarna som var kvar för att sedan gå all-in med par i knektar mot Jamie Golds kungar. Gold skulle sedan komma att vinna hela turneringen och 90 miljoner kronor medan Thorsons 13:e plats gav strax under sju miljoner.

Nu berättar svensken för Pokerstarsblog.com att handen förföljt honom under flera år, och medfört sömnsvårigheter och ångest.

"Svårt att sova"

– Det tog mig två år att komma över det. Jag hade svårt att sova under två år. Jag ångrade den sista handen om och om igen.

– Mitt spel där var så dåligt. Jag hade fortfarande mycket chips. Jag hade kanske femtio big blinds och med 13 spelare kvar låg jag ungefär sjua. Det var inte så att jag gick runt 24/7 med självmordstankar. Men du vet när du ska sova. När du är ensam så börjar du tänka mycket. Första året var absolut värst. Jag hade mardrömmar och jag drömde om att vara tillbaka i situationen och att jag foldade handen och vann hela alltet, säger han.

"Skulle foldat 1 000 gånger"

Frågan är om han hade klarat av att något liknande hände igen.

– Det handlar inte om att vara nära. Jag kunde ha varit ute kring 30:e plats och varit glad över det om jag bara hade gjort rätt spel. Låt oss säga att jag går all-in med ess-kung och två damer synar mig. Jag vet att jag inte kunde ångra mitt spel där för det är ett normalt spel.

– Det här är annorlunda för denna gång skulle jag verkligen ha foldat. Om jag skulle spela om handen tusen gånger skulle jag ha foldat alla tusen gångerna.

Trots att William Thorson radat upp turneringssegrar i Omaha hade han fram till någon månad sedan aldrig vunnit en större No Limit Hold'em-turnering. Då gick han och vann Pokerstars Baltic Festival i Tallinn. Ett grymt styrkebesked inför WSOP Main Event och kanske kan William Thorson få sin revansch.

Trista placeringar

– Jag har alltid velat vinna en större turnering såsom WSOP, EPT main event men den här Baltic var ganska stor i alla fall. Jag har väntat på att få vinna en stor No Limit-turnering. Jag har varit på många finalbord men så har jag slutat som trea, tvåa, trea, sexa, sjua, nio - alla dessa trista placeringar där du känner att du hade velat ha mer. Saken är den att ibland börjar du tänka att du gör felaktiga saker och spelar dåligt men jag känner verkligen att jag spelat mitt bästa spel på alla finalbord jag varit på.

Dag tre av WSOP Main Event inleds klockan 21.00 under måndagskvällen, svensk tid.

FAKTA

William Thorson:

Ålder: 27

Inspelade pengar: 18 miljoner kronor

Karriärhöjdpunkter: 13 plats i WSOP Main Event 2006, trea i EPT Dublin 2006, sexa i EPT San Remo 2008, Vinnare av PLO-eventet under PCA 2010, Vinnare av Pokerstars Baltic Festival 2010.