Okänd svensk i WSOP-topp

Deres kan vinna 67 miljoner kronor

SPORTBLADET

Här är den okände svensken som klivit upp som en av favoriterna till att ta hem WSOP Main Event.

Helsingborgaren Gerasimos Deres ligger på en tredjeplats inför den fjärde speldagen och har ett gyllene utgångsläge inför slutspurten som kan ge 67 miljoner kronor.

– Sjukt, säger han.

23-årige Gerasimos Deres fortsätter att gå riktigt bra i WSOP Main Event, pokerns motsvarighet till VM där förstapriset ligger på ofattbara nio miljoner dollar eller 67 miljoner kronor.

Svensken ligger trea inför fjärde dagens spel, med 733 700 i marker jämfört med ledande amerikanen James Carrolls 803 000. Han stora spel för dagen var en megapott mot en okänd finsk spelare.

"Sjuk pott"

– Ja, den var sjuk. Det var en finländare som kom till bordet fem minuter innan vi hade paus och höjde upp med 8-2 direkt där jag bara tog syn med 7-7. Floppen kommer dam-8-2 och han bettar och jag foldar. Han visade sina kort och jag tänkte att jaha, är det en sån spelare han är? I pausen gick jag till mina kompisar och sa att jag har en känsla av att jag kommer att hamna i en sjuk pott mot en finländare vid bordet som har en stor stack.

"Ingen jävla rabbit"

– Så kommer vi tillbaks, och efter ett tag plockar jag upp kung-kung. Finländaren höjer till 4 900, jag slår om till 14 800. Han vevar om till ytterligare 30 000, och jag slår om till ytterligare 60 000. Då tänker han inte länge utan går all-in för ytterligare 140 000. Vi är så djupa bägge, men jag tänkte att sitter han på essen? Jag fick tänka länge, men jag tog synen och han visar 8-7 off. Så sjukt, jag tänkte bara "ingen jävla rabbit". Jag har åkt på en i Vegas redan och det får räcka, säger Gerasimos Deres till Pokermagazine.

Thorson, Chan och Northug kvar

1 240 spelare återstår. Bland övriga svenskar hittar vi bland annat Paul Kristoffersson på en fin 12:e plats med 583 000 i marker. Andra svenskar som överlevt dagen är Mats Iremark, William Thorson, Gustav Ekerot, Mats Rahmn, Kristoffer "Sumpas" Thorsson, Christoffer Andler, Mikael Johansson och Magnus Persson, skriver Poker.se.

De internationella storstjärnorna blir allt färre. Klart bäst är tvåfaldige mästaren Johnny Chan, nia med 636 000 marker, vilket bör göra honom till den största favoriten inför fortsättningen. Dessutom är norske skidkungen Petter Northug fortfarande kvar i turneringen.

Dag fyra återupptas klockan 21.00 under tisdagskvällen, svensk tid.