Miljonerna hägrar för William Thorson

Bäst av svenskarna i WSOP Main Event

SPORTBLADET

Han ville ha revansch för det bittra uttåget 2006 som gav honom mardrömmar i två år.

Nu är William Thorson bäste svensk och med i toppen när WSOP Main Event börjar närma sig upplösningen och förstapriset på 67 miljoner kronor hägrar.

– En bra dag, säger han.

Foto: Lina Olofsson/Pokerstarsblog.nu

Sportbladet Poker skrev häromdagen om William Thorsons upplevelser under WSOP Main Event 2006, när han låg på en sjundeplats med bara 13 spelare kvar av världens största och mest penningstinna tävling och bittert åkte ut mot Jamie Gold, som sedermera blev mästare.

– Det tog mig två år att komma över det. Jag hade svårt att sova under två år. Jag ångrade den sista handen om och om igen.

"Hade mardrömmar"

– Första året var absolut värst. Jag hade mardrömmar och jag drömde om att vara tillbaka i situationen och att jag foldade handen och vann hela alltet, sa han till Pokerstarsblog.com.

Nu har den svenske superstjärnan chansen att ta gruvlig revansch. Efter fem spelade dagar återstår det bara 205 spelare av de 7 319 som startade turneringen. William Thorson ligger på plats 42 med en markerstapel som definitivt ger honom chansen att gå hela vägen.

"Försöker inte tänka"

– En bra dag. Jag började på 340 000, nu har jag sisådär 1,7 miljoner (1 607 000, reds. anm.) så det är svårt att klaga, det går ju inte, säger han till Pokermagazine.

Du har ju varit långt framme här en gång tidigare, tänker du på det någonting?

– Jag försöker att inte tänka så mycket. Men man får lite deja vu-känslor sådär. Man ser nån annan som också var långt det året. Och känslan av att det börjar bli lite tomt här på Rio, tidigare var det helt osannolikt mycket folk men nu är det tomt i korridoren. Det slår en ibland.

– Och det är klart man tänker tillbaka lite på det som hände en då (2006). Att man ska ta det lugnt och så.

Christoffersson och Toorell fortsatt med

Ytterligare två svenskar är kvar i turneringen, Paul Christoffersson (664 000) och Niklas Toorell (465 000) ligger längre bak i fältet, men har fortfarande chansen att spela upp sig i resultatlistan. Detsamma gäller Marius Arnesen, norrman som bor i Sverige sen ett år tillbaka. Samtliga är garanterade ungefär 365 000 kronor om de åker ur direkt, men hoppas naturligtvis på att ta sig hela vägen till förstapriset på 8 944 138 dollar, 67 miljoner kronor.

Tre svenskar fick tacka för sig under nattens spel, Mats Rahmn, Peter Hedlund och Gerasimos Deres varav den sistnämnde varit bäste svensk i två raka dagar och till och med varit i ledning i turneringen.

Johnny Chan slåss i toppen

Leder gör kanadensaren Evan Lamprea (3 564 000). Alldeles bakom honom, på en femteplats, krigar danske Theo Jörgensen (3 088 000) som är bäste nordiske spelare.

Bland superstjärnorna i den absoluta toppen återfinns Alexander Kostritsyn på en åttondeplats (2 564 000) och dubble världsmästaren Johnny Chan (2 559 000), som är nia. Dag sex inleds klockan 21.00 under torsdagskvällen, svensk tid.

FAKTA

Svenskarna i WSOP Main Event:

42. William Thorson, 1 607 000

140. Paul Christoffersson, 664 000

163. Niklas Toorell, 465 000