Svenske stjärnan i topp i Poker-VM

William Thorson femma i Main Event

SPORTBLADET

William Thorson gör enorm succé i WSOP Main Event.

Den svenske superstjärnan ligger på en femteplats när bara 78 spelare återstår och har en fantastisk chans att gå hela vägen till förstapriset på 67 miljoner kronor.

– Nu är det jävligt fint. Jag kan knappt fatta var jag är, säger han till Sportbladet Poker.

Foto: Lina Olofsson/Pokerstarsblog.nu
All anledning att le William Thorson har ett gyllene läge i WSOP Main Event.

Av de 7 319 spelare som inledde WSOP Main Event, världens i särklass största pokerturnering med över en halv miljard i prispotten, återstår nu bara 78 stycken. Bland dem finns den svenska storstjärnan William Thorson, som ligger på en femteplats och är med och slåss i den absoluta toppen efter ännu en strålande speldag, den sjätte i ordningen. Sportbladet Poker fick en pratstund med Thorson strax efter att spelet avslutats.

– Nu är det jävligt fint. Kul är det, svårt att säga någon annat. Jag hamnade vid ett riktigt bra bord, med massa pengar i varje pott. Där var några riktigt aggressiva killar som inte gick att bluffa bort, så jag fick helt enkelt sitta och vänta på kort, då visste jag at jag skulle få betalt.

Lodden vid bordet

– Sen hade vi jävligt roligt också, jag har nog aldrig haft så kul vid bordet. På sista leveln beställde vi drinks och grejer och hade det trevligt. Sen kom Johnny Lodden (norskt pokerproffs) dit efter ett tag också, han är en väldigt bra kompis så det blir lite svårt att spela ordentligt mot varandra, även om vi inte samarbetar såklart. Som sagt, kul, säger William Thorson.

Med 78 spelare kvar är William Thorson, som har en 13:e plats i tävlingen som bäst 2006, garanterad 94 402 dollar eller 700 000 kronor. Men svensken är inte det minsta nöjd med en sån utveckling.

"Som att få skjuts av Sinatra"

– Jag är inte med för att bli 78:a. Jag spelar så bra jag kan just nu, har aldrig varit bättre. Jag har grym support på plats också. Thor Hansen (norsk pokerlegendar) är till exempel chaufför till och från hotellet. Det som att en jazzintresserad person skulle få skjuts av Frank Sinatra varje dag. Sjukt, säger William Thorson.

En seger i WSOP Main Event skulle ge William Thorson en prischeck på 8 944 138 dollar, 67 miljoner svenska kronor. Det skulle också ta upp svensken som totalfemma på listan över de spelare som tjänat mest pengar på liveturneringar genom alla tider, före legendarer som Scotty Nguyen, Johnny Chan och Bary Greenstein.

Niklas Toorell också kvar

– Jag tar en dag i taget, men drömmen är att gå hela vägen. Det är knappt så jag fattar var jag är. Nerverna börjar komma nu, det är jävligt nice. Det känns bra det här, säger han.

Ytterligare en svensk finns med bland de 78 bästa, Niklas Toorell som ligger på en 44 plats och faktiskt också har chansen att gå hela vägen. Leder gör dansken Theo Jörgensen, följd av PPC-mästaren Michael "The Grinder" Mizrachi.

Den sjunde speldagen inleds i kväll, klockan 21.00 svensk tid.

FAKTA

Topp 5 i WSOP Main Event:

1. Theo Jörgensen, 9 300 000

2. Michael Mizrachi, 7 535 000

3. John Racener, 7 200 000

4. Jonathan Driscoll, 6 570 000

5. William Thorson, 6 525 000

––––

44. Niklas Toorell, 1 945 000