Thorson: Tar en dag i taget

Foto: Lina Olofsson/Pokerstarsblog.nu
SPORTBLADET

7 319 spelare startade i WSOP Main Event - bara 27 återstår.

En av dem är svenske stjärnan William Thorson, som fortfarande är med i kampen om förstapriset på 67 miljoner kronor.

– Jag försöker bara ta en dag i taget, säger han.

William Thorson inledde den sjunde speldagen som femma med häng på den absoluta toppen och dagen inleddes som den förra slutat. Efter ett tag ledde svensken hela turneringen och såg ut att gå in till lördagens spel med en monsterstack.

Men efter den sista pausen blev det jobbigare för William Thorson och efter några stora pottförluster halkade han ner på en 19 plats.

– Efter middagspausen var jag iskall. Jag hade bestämt att ta det lugnt, jag hade så fin stack och ville komma in med den till i morgon om inget skumt skulle hända. Men så började jag förlora en massa jobbiga potter. Jag fick färgen emot mig när jag fick stegen, "The Grinder" träffar setet... Nej, sista leveln var bara totalt iskall. Sjukt jobbig level, men det är skönt att dagen är slut, att man kan vila lite och samla nya krafter. Det går fortfarande, får man bara en bra start och lite bra lägen så är man snart i toppen igen. Absolut ingen katastrof, men livet hade varit roligare om man var chipleader än vad det är nu, säger han till Pokermagazine.

Vad har du för förväntningar på fortsättningen?

– Jag försöker ta en dag i taget. Förväntningar vet jag inte om jag har några, förhoppningar har jag däremot. Det skulle vara kul att komma till finalbord, men man kan inte gå runt och tro och tänka på vad som ska hända. Man får spela så bra man kan och hålla sig till sitt spel. Så får man hoppas att det funkar och att man får lite kort. Då går det fort.

Åker William Thorson ut först av alla när tävlingarna återupptas klockan 21.00 under lördagskvällen, svensk tid, är han ändå garanterad 317 161 dollar, 2,3 miljoner kronor. Vinnaren får sanslösa 8 944 138 dollar, 67 miljoner kronor.

Den andre svensken som var med när spelet inleddes på fredagen, Niklas Toorell, åkte ut på plats 68. För det fick han 114 205 dollar, 845 000 kronor. Detta i sin blott femte liveturnering någonsin.

– Det är sjukt, helt galet. Det hade jag aldrig kunnat tänka mig, säger han till Poker.se.