Thorson utslagen

Svenskhoppet 22:a i WSOP Main Event

SPORTBLADET

William Thorson är utslagen ur WSOP Main Event.

Svenskhoppet åkte ut på en 22 plats och belönas med 2,3 miljoner kronor för sin insats.

– Jävligt tråkigt, säger han.

Foto: Lina Olofsson/Pokerstarsblog.nu

7 319 spelare ställde upp i vad som blev den näst största liveturneringen genom tiderna.

William Thorson fanns med nästan hela vägen i mål, den svenske stjärnan låg länge i framkant men tappade något under fredagens spel. Och under den sista speldagen innan finalbordet blev det tack och hej för Thorson. Han gick all-in på big blind med knekt och tio i ruter på handen trots två tidigare höjningar och fick syn av John Racener som satt på par i kungar.

"Inte sådär jättebesviken"

Trots två ruter på floppen blev det blankt på turn och river och William Thorson åkte ut på en 22:a plats. Han belönas med 317 161 dollar, lite drygt 2,3 miljoner kronor.

– Jävligt tråkigt, men jag är inte sådär jättebesviken. Mitt spel på den sista handen är inget jag direkt ångrar heller, även om jag hade kunnat gå lite mer på känsla.

Bara en europé

– Samtidigt är det sjukt surt att åka ut nu, när man ändå har suttit och spelat i nio dagar. Det är tråkigt, säger han till Poker.se.

WSOP Main Event tar nu ett uppehåll till november, då finalbordet ska spelas. Däremot är uppställningen till "November nine" klar och det är som vanligt stor transatlantisk dominans bland finalisterna. Den ende europén som tagit sig hela vägen är italienaren Filippo Candio. Kanadensaren Jonathan Duhamel leder överlägset medan fältets största stjärna, PPC-mästaren Michael "The Grinder" Mizrachi, ligger sjua.

FAKTA

November Nine:

Stol 1:

Jason Sentl, USA. Spelar poker professionellt, men saknar enligt WSOP.com tidigare cashar från WSOP (Finns dock en Jason Senti från samma stad som verkar förvillande mycket som samma person på Hendon Mob med en 32:a plats från 2009-års WSOP i Heads-Up Championship). Oavsett hur det står till och vart Jason placerar sig efter finalen så kommer han vinna sin hitills största prissumma.

Jason har 7 625 000 i marker.

Stol 2:

Joseph Cheong, USA. Också professionell pokerspelare med en psykologi-examen i bagaget. Vann ett WSOP Curcuit-event för 3 månader sedan.

Joseph har 23 525 000 i marker.

Stol 3:

John Dolan, USA. Har sex tidigare pengaplaceringar i WSOP varav 3 detta år.

John har 46 250 000 i marker.

Stol 4:

Jonathan Duhamel, Kanada. Jonathan har hamnat i pengarna två tidigare gånger i årets WSOP, men det här kommer att bli hans hitills största prispeng.

Jonathan har 65 975 000 i marker och får börja finalbordet som chipleader.

Stol 5:

Michael "The Grinder" Mizrachi, USA. Michael vann Poker Players Championship och $1 559 046 tillsammans med sitt första armband tidigare i årets WSOP. Inför finalbordet är han något shortstackad.

Michael har 14 450 000 i marker.

Stol 6:

Matthew Jarvis, Kanada. Matthew är en student och professionell pokerspelare från Kanada, och det här är hans första pengaplacering i en WSOP-turnering.

Matthew har 16 700 000 i marker.

Stol 7:

John Racener, USA. John har spelat in drygt $500 000 i WSOP Curcuit, med en vinst i 2007 års Main Event i Atlantic City. I år har han 3 tidigare pengaplaceringar på WSOP, med en 21:a plats i PLO Championship som hitills främsta placering.

John har 19 050 000 i marker.

Stol 8:

Filippo Candio, Italien. Filippo är den enda utanför Nordamerika som tog sig till finalbordet, och är den första italienaren som någonsin tagit sig dit.

Filippo har 16 400 000 i marker.

Stol 9:

Cuong "Soi" Nguyen, USA. Cuong är den enda amatörspelaren som har lyckats ta sig till finalbordet i årets Main Event, och han har tagit sig dit med en hälsosam stack och varit nära chiplead under de sista 3 dagarna. Dock kommer han till finalbordet med den näst minsta stacken.

Cuong har 9 650 000 i marker.

Källa: Poker.se