Gick ner 23 kilo - för 15 miljoner

Forrest: "Ville göra det omöjliga".

SPORTBLADET

Här är chockbilderna på Ted Forrest efter det berömda viktvadet.

Pokerstjärnan gick ner 23 kilo på bara två månader – och tjänade 15 miljoner kronor.

– Jag ville visa att det omöjliga är möjligt, säger han.

Foto: Fulltiltpoker.com
Spinkig Ted Forrest gick ner från 85 kilo till dryga 60 på två månader.

Vadslagning är ett av de mer populära fritidsintressena hos professionella pokerspelare och betten tar i många fall extrema proportioner.

Så även i Ted Forrests fall. I början på maj slog den 85 kilo tunge amerikanen vad med kompisarna Mike Matusow och Justin Smith om att han skulle klara av att gå ner 50 pounds, 22,68 kilo, innan den 15 juni. I så fall skulle han få två miljoner dollar, ungefär 15 miljoner kronor.

Väger 60 kilo

Och när det var dags för invägning var det en chockerande smal Ted Forrest som dök upp. Han hade inte ätit en riktig måltid på två veckor och hamnade på en vikt omkring 60 kilo. Viktmålet var avklarat och stjärnan kammade därmed hem de 15 miljonerna. Själv säger han dock att pengarna inte var drivkraften.

Nästan ett halvt kilo om dagen

– En person som jag bryr mig om väldigt mycket behövde få se att det omöjliga är möjligt, säger han till Fulltiltpoker.com.

För att klara vadet gick Ted Forrest ner nästan ett halvt kilo om dagen under de två månaderna som vadet höll på. Viktminskningen innebär ett tapp på 26 procent av kroppsvikten.

ARTIKELN HANDLAR OM