Stjärnan gripen – för styckmord

Dödade prostituerad och dumpade kroppen.

SPORTBLADET

Han var pokerproffset som flyttade till Thailand för kärleken.

Nu har Ron Fanelli erkänt sig skyldig till styckmordet på en prostituerad kvinna.

– Jag gjorde fel, säger han.

Foto: youtube.com
Ron Fanelli under WSOP 2006. Nu har han erkänt sig skyldig till styckmord.

Den prostituerade kvinnan Pianchai Wanphen mördades i Phuket den 18 juni i år och Ron Fanelli blev snabbt huvudmisstänkt. Efter en tids spaning greps amerikanen av thailändsk polis. Efter att han presenterats med den tekniska bevisningen, bland annat hittade polisen mordvapnet, en stilett, i Fanellis hem erkände han sig skyldig till dådet för att undvika risken att bli dömd till döden.

– Jag dödade henne. Jag gjorde fel. Det var ett hemskt, hemskt misstag, säger han enligt tidningen Phuket Gazette.

Dumpade kroppen i en resväska

Enligt polisen var Ron Fanelli berusad vid tillfället för mordet och kunde därför inte ge någon förklaring till varför han hade mördat henne. Den förre sjöofficeren hade däremot gjort ett allvarligt försök att komma undan med illdådet. Först styckade han kroppen för att den skulle få plats i en resväska, en väska som han sedan tog med sig på sin moped och dumpade på en öde plats.

Ron Fanelli hade bott i Thailand sen 2006. Han hade gift sig med en thailändsk kvinna som fött deras gemensamma barn, för att sedan lämna honom och ta barnet med sig till andra sidan landet.

Levde på poker

Innan sin flytt till Asien var han känd som pokerspelare under smeknamnet "Mad Yank", den galne amerikanen. Han var ingen superstjärna, men levde på att spela kort i London under hela den första halvan av 2000-talet. Han var under samma tid en flitig gäst i tv-kanalen Poker Channels program. Främst tack vare sin vänskap med den kända brittiska journalisten och pokerspelaren Vicky Coren, en av kanalens programledare.

– När jag hörde att han erkänt trodde jag att han blivit tvingad av polisen. Det fanns inte en chans att den här mannen, som jag kände och tyckte om, hade gjort det här. Sen hittade de kniven, shortsen han hade haft på sig under mordet och den blodiga madrassen. Det får mig att börja gråta, skriver Vicky Coren i en krönika i tidningen The Observer.

ARTIKELN HANDLAR OM