Tvingades till skydd av livvakt under VM

Uppmärksamheten blev för mycket

1 av 2
Phil Ivey Förföljd
SPORTBLADET

Phil Ivey blev förföljd under årets WSOP.

Det hävdar i alla fall vännen Barry Greenstein, som hävdar att amerikanen tvingades anlita en livvakt för att få slippa uppmärksamheten.

– Han kunde knappt gå på toaletten, säger Greenstein.

Det är i en intervju med PokerTube.com som Barry Greenstein berättar om det minst sagt ihärdiga uppvaktandet av superstjärnan Phil Ivey, pokervärldens absolut största namn, under WSOP i Las Vegas tidigare i sommar.

Under de nästan två tävlingsmånaderna hade tv-kanalen ESPN, som sände från WSOP-casinot Rio, ständigt en kamera på Ivey trots att denne hade bett om att få slippa.

"Phil sa nej"

– ESPN frågade om det var okej att de följde honom därute. Phil svarade nej, men de följde efter honom i alla fall, säger Barry Greenstein till PokerTube.

På grund av Phil Iveys stjärnstatus är han den överlägset mest påpassade spelaren i pokervärlden och Barry Greenstein säger också att det är det enda som kan få stjärnan ur balans. Under WSOP blev det så illa att han tvingades anlita en livvakt.

"Kunde knappt gå på toaletten"

– Ett av få tillfällen då Phil Ivey blir sur är när han inte får vara ifred. Och det är svårt för honom av vara det på Rio under WSOP. Han bryr sig inte om att han får säga nej till intervjuer, men intresset är så stort att han knappt kunde gå på toaletten.

– Han är nästan för stor, det är skrattretande. Det har blivit så mycket att han är tvungen att ha en livvakt med sig under WSOP, säger Barry Greenstein.