Bröt ihop efter miljonvinsten

Brandon Steven finalbubblade i WSOP

SPORTBLADET

Brandon Steven trotsade oddsen och tog en tiondeplats värd 4,5 miljoner kronor i världens största pokerturnering.

En tiondeplats som knäckt den 36-åriga fembarnspappan.

– Jag har inte kunnat sova, säger han.

Foto: Pokerstarsblog.com
Besviken Brandon Steven blev sist att missa finalbordet i WSOP Main Event

7 319 deltagare ställde upp i WSOP Main Event i Las Vegas, pokerns motsvarighet till VM, tidigare i sommar. Brandon Steven, bilhandlare och fembarnspappa från Wichita i Kansas, lyckades bättre än de flesta. Så bra att han fanns med bland de tio främsta spelarna efter åtta spelade dagar.

Där tog det däremot stopp. Brandon Steven åkte ut på tiondeplatsen medan de resterande nio i fältet tog paus till november då finalen ska spelas.

Nära drömmen

Brandon Steven gick knappast lottlös från sin tiondeplats. Prischecken skrevs på 635 011 dollar, motsvarande 4,5 miljoner kronor. En rejäl peng, samtidigt inte ens jämförbart med priset för förstaplatsen: Nio miljoner dollar eller 65 miljoner kronor. Att vara så nära men ändå inte har knäckt amerikanen, som berättar att han fortfarande grämer sig över uttåget.

– Damn it. Det slår mig då och då och jag har inte kunnat sova sen det hände. Jag var en armslängd från nio miljoner dollar och mästerskapet, säger han till ESPN.

"Handlar inte om pengar"

Brandon Steven betonar att det främst inte är pengarna som spökar.

– Det är fina pengar, men jag klarar mig bra på det jag får från andra ställen. Jag söker bedrifter. Jag behöver verkligen en stor seger, det handlar inte om pengar.

ARTIKELN HANDLAR OM