Bestulen – på VM-pengarna

Joe Cada blåstes av sin vän

SPORTBLADET

Han vann WSOP Main Event och 60 miljoner kronor i höstas.

Nu avslöjar Joe Cada att han blivit bestulen på en del av vinsten av en vän som gått lös med hans checkhäfte.

– Han har skrivit ut stora pengar med min underskrift, säger Cada.

Foto: Lina Olofsson/Pokerstarsblog.nu
Blåst Joe Cada har blivit bestulen av en vän

Joe Cada skrev för alltid in sig i pokerns historieböcker efter segern i WSOP Main Event i november förra året. Dessutom blev han rikligt belönad, 8,5 miljoner dollar eller 60 miljoner kronor. Av de pengarna har Joe Cada fått behålla hälften, enligt danska Pokernyhederne.com. Resten har gått till de personer som stejkat stjärnan, det vill säga betalat inköpet till turneringen på 10 000 dollar.

Levt ett normalt liv

Enligt flera intervjuer har Joe Cada varit väldigt försiktig med sina pengar. 22-åringen har hållit sig ifrån sportbilar och lyxvillor och fortsätter att leva ett relativt normalt liv.

Det betyder dock inte att alla pengar är kvar. Stjärnan avslöjade själv på Facebook att han blivit bestulen på en okänd summa pengar av en tidigare vän som löpt amok med hans checkhäfte under de fyra senaste månaderna.

"Flera har försökt stjäla"

– Jag älskar hur folk drar fördel av att vara vänner med mig. Jag hjälper alltid till när det behövs, men det räcker inte. Jag har kommit på flera personer som försökt stjäla av mig.

– Senast i dag har jag fått veta att en vän, som jag inte ska nämna med namn, stal mitt checkhäfte för ungefär fyra månader sedan, och har skrivit ut stora belopp med min underskrift, skrev Joe Cada i ett inlägg som han sedan tog bort.

Exakt hur mycket pengar det rör sig om har stjärnan inte avslöjat.