Fick vredesutbrott – krossade foten

Anton Körberg gick lös efter pokerförlust

SPORTBLADET

Anton Körberg blev utslagen ur en pokerturnering.

Då brast det för stjärnan – som sparkade till en dörrkarm och krossade flera ben i foten.

– Det var klantigt, säger han.

Foto: Karin Törnblom
Skadad Anton Körberg krossade flera ben i foten – under en pokerturnering

Radioprofilen Anton Körberg var i Falköping i helgen för att spela Pokerallsvenskan och det var då olyckan var framme. Körberg blev förbannad efter en taskig utdragning och sparkade till en dörrkarm i vredesmod.

Det slutade bra – för dörrkarmen. Inte lika bra för Anton Körberg som krossade flera ben i foten och fick åka raka vägen till sjukhuset.– Det var klantigt. Jag skulle sparka på en dörr och då gjorde jag illa mig. Det är skitsamma vad som låg bakom, hur som helst gick det snett, säger han.

Träffar specialist på torsdag

Anton Körberg har både röntgat och magnetröntgat sin sargade fot. På torsdag ska han träffa överläkaren och fotspecialisten Jan Tidermark på S:t Görans sjukhus för att avgöra hur man ska gå vidare. I värsta fall väntar operation.

– Ja, det är lite oklart just nu, men jag och Janne Tidermark ska prata för och nackdelar med att operera. Men som jag har förstått det så behövs det förmodligen inte. Och inte gips heller, eftersom benen är krossade och inte brutna. Just nu tar jag blodförtunnande medel och väntar på att svullnaden ska gå ner, säger han.

"Extremt positiv"

Har du mycket ont?

– Nej, faktiskt inte. Första dagen gjorde det ont, men nu är det inte så farligt och jag känner mig faktisk extremt positiv. Det har varit så hetsigt i sommar att det nästan är skönt att få reda på att jag måste vara hemma och ta det lugnt i sex veckor. Sjukt att man måste bryta benet för att fatta det bara.

"Kicken" blir vikarie

Den krossade foten ställer till med ett mer praktiskt problem. Anton Körberg är, förutom programledare för morgonshowen "Morronrock" i radiostationen Rockklassiker, även trummis i bandet Roxie 77, som ska spela med bland andra U.D.O. och John Corabi på Stockholm Rock Out den 11 september. Svårt att genomföra med ett brutet ben.

– Men jag har faktiskt redan fixat en vikarie. "Kicken" från The Poodles har lovat att ställa upp. Men jag ska fan vara på scen i alla fall, jag får köra percussion, säger han.