Storförlust – då ville han låna

Men dansken fick nobben

SPORTBLADET

Gus Hansen spelade bort 2,7 miljoner bara under söndagen.

Då försökte han låna pengar av motståndaren Cole South – men fick nobben.

– Förmodligen bara bra för mig, säger dansken, som är tidernas största online-förlorare med ett minus på 62 miljoner kronor.

Pank? Gus Hansen förlorade stort och försökte låna pengar av Cole South

Gus Hansen fortsätter att förlora stort på Full Tilt Pokers högsta bord.

Dansken var visserligen, som vanligt, vass på H.O.R.S.E.-borden där han plussade 110 000 dollar, över 800 000 kronor.

Däremot gick det, som vanligt, inte alls på PLO. Bara i natt blev det en förlust på 480 000 dollar, 3,5 miljoner kronor vilket innebär att dygnets resultat blev ett saftigt minus på 371 913 dollar – 2,7 miljoner svenska kronor.

Försökte låna av Cole

Och därmed verkar Gus Hansen också ha tömt sina tillgångar, åtminstone de pengar som han kan komma åt på studs. Efter storförlusten frågade han nämligen sin motståndare Cole South, för övrigt nattens stora vinnare med 1,2 miljoner kronor – om ett lån i pokerklientens chatt, skriver danska Pokernyhederne.com.

– Cole, kan du skicka? Du får tillbaka på tisdag, skrev Gus Hansen.

Men det blev tvärnobben från amerikanens sida.

"Kan inte låna ut mer"

– Tyvärr, önskar att jag kunde. Jag vet att du är god för dem, men jag ligger ute med för mycket sen i somras och kan inte låna ut mer, skrev Cole South.

Varpå Gus Hansen kallt konstaterade att det sannolikt var ett klokt beslut.

– Det är lugnt. Förmodligen är det bara bra för mig.

2010 har efter en fin start förvandlats till en ny mardröm för Gus Hansen och dansken är nu back motsvarande 11 miljoner svenska kronor. Och sen trackingsiten Highstakesdb.com började föra statistik på onlinespelen i januari 2007 är Gus Hansen den allra största förloraren, back osannolika 8,4 miljoner dollar eller 62 miljoner kronor.

Dock är det allmänt vedertaget att Cirque du Soleil-grundaren Guy Laliberté är den egentliga rekordförloraren med sina olika konton, över 20 miljoner dollar. Det är däremot inte bekräftat.

ARTIKELN HANDLAR OM